Tol en verwijlen favoriet voor dutch open 2007


OSS, 20071011 -- In de aanloop naar het grote degen schermtoernooi a.s. Zaterdag in Oss begint het deelnemersveld zich af te tekenen. Bas Verwijlen (Zaal Verwijlen) en Sonja Tol (Des Villiers), vers terug van het wereldkampioenschap in St Petersburg zijn de duidelijke favorieten voor de titel.

Zowel Verwijlen als Tol deden goede zaken op de WK in de voorbereiding naar de Olympische spelen en hebben zich in goede vorm getoond. In deze vorm liggen ze ver voor op de rest van het deelnemersveld en lijken ze vrij zeker van een overwinning op de 13e Dutch Open. Toch blijkt deze favorietenrol niet altijd een makkelijk uitgangspunt voor topsporters. Bovendien is de omschakeling van het wereldbekercircuit naar het Nederlandse strijdtoneel een lastige omdat het om een heel andere instelling gaat wanneer je de loper op stapt.

Bedreiging voor Verwijlen kan mogelijk komen uit de hoek van Zaal Kardolus, die de winnaar van de Dutch Open van vorig jaar Stefan Ganeff en Koen Sizoo hebben afgevaardigd of uit het Duitse kamp van Bayer Leverkussen waar ondermeer de routinier Achim Bellmann zal aantreden.

Voor Tol zal er weinig zware tegenstand zijn te verwachten. Mogelijk vormt de nog jonge schermster Cheryl Jahn nog enige tegenstand, hoewel deze kansloos was tegen Tol tijdens het onlangs gehouden Willem II toernooi in Tilburg. Misschien nog een verrassing van de belgische deelname?

Naast het senioren hoofdtoernooi zal ook het tegelijk gehouden jeugdtoernooi een spannende wedstrijd opleveren. De grote hoeveelheid, goed opgeleide jonge Duitse schermers zal het de jonge Nederlandse talenten (zoals Mick Broekman uit Oss) niet gemakkelijk maken. Misschien een mooie gelegenheid voor bondscoach Roel Verwijlen, die ook aanwezig zal zijn in Oss en die vorig jaar is gestart met een jeugdopleiding voor schermers in Papendal, om aan dagje aan talentscouting te doen?

De voorrondes en eliminatiewedstrijden starten vanaf 9 uur in sporthal de Ruivert. De halve finales en de finales van het dames- en het herentoernooi vinden plaats op het podium van Theater de Pas in Heesch vanaf 17 uur. De finales zullen ook rechtstreeks via internet worden uitgezonden op www.ecpknascup.nl. Toegang voor het publiek in de Ruivert en voor de Galafinale in De Pas is gratis.

Het toernooi vind plaats onder auspiciën van de KNAS en maakt deel uit van de ECPKNAScup serie





Stichting Dutch Open