AutoRai

Recordbedrag voor Fiat 500 naar goed doel

(10/17/2007)
Een door de bekende Engelse kunstenaar Tracey Emin beschilderde Fiat 500 is voor een recordbedrag geveild. De nieuwe Italiaanse auto ging onder de hamer voor maar liefst 42.000 pond (circa 60.000 euro). Het kunstwerk met de titel âI Told You Not Toâ is één van vier speciaal ontworpen en beschilderde exemplaren van de supermini die ook door de kunstenaarswereld is omarmd.

De Fiat 500 werd afgelopen zaterdag 13 oktober geveild tijdens een moderne kunst veiling in het âPhilips de Pury & Companyâ veilinghuis. De opbrengst van de veiling gaat naar het door de kunstenaar uitgekozen goede doel âPEASâ dat geld inzamelt voor een schoolbibliotheek in Uganda.

De drie andere door Emin ontworpen 500âs â âLove is Loveâ, âDark Darkâ and âYou Go Around Meâ â zullen ook geveild worden. Ãén zal nog dit jaar onder de hamer gaan, de andere twee in 2008.

âIk heb echt genoten om te werken aan de Fiat 500 die ik als bijnaam âthe mouse carâ heb gegevenâ, aldus Tracey Emin. De autoâs brengen letterlijk de kunst op straat en zijn de eerste bewegende tentoonstelling in zijn soort.

De Fiat 500 zal in Nederland eind 2007 in de verkoop gaan.