Politie Limburg-Zuid

Zaterdag 13 oktober op Vrijthof en Maasboulevard
Euregionale Veiligheidsdag in Maastricht

Kennis maken met het werk van de hulpdiensten in Zuid-Limburg. Dàt kan op zaterdag 13 oktober tijdens de Euregionale Veiligheidsdag. Dan laten Politie, Regionale Brandweer, GGD en Koninklijke Marechaussee tussen 10 en 16 uur op het Vrijthof en aan de Maasboulevard zien wat hun dagelijkse taak is.

Jong en oud kan de hele dag door genieten van een groot aantal demonstraties van o.a. het bike-team, de mobiele eenheid in samenwerking met de bereden politie, speur- en surveillancehonden. Tevens zal er een patiëntentransport plaatsvinden met behulp van een hoogwerker van de brandweer.

Er is een grote hoeveelheid materieel te bekijken zoals brandweerauto's ambulances, voertuigen van de KMAR en politieauto's en - motoren. De politieboot P80 wordt voor deze gelegenheid uit het water gehaald en op het Vrijthof gestationeerd. Het Euregionale karakter van deze dag wordt onderschreven door de aanwezigheid van Belgische en Duitse hulpdiensten en hun materieel. Waarschijnlijk zal ook de politieheli landen. Dit gebeurt dan bij de Maasboulevard, Wie de grote boot van de Koninklijke Landelijke Politie Diensten (KLPD), de P46, eens wil bewonderen kan terecht bij steiger 6 aan de Maas tevens liggen daar de vaartuigen van Rijkswaterstaat en de Police Féderale uit Luik.

In de tenten en stands zullen, naast medewerkers en materieel, ook een groot aantal ketenpartners zoals Veilig Verkeer Nederland, ROVL, Provincie Limburg, Brandwondenstichting, dierenambulance etc. aanwezig zijn. Er is een bezoekersenquête en voor de jeugd een quiz, waar uiteraard een prijsje aan vast zit. Tevens kan de jeugdige bezoeker een echte "wond" laten schminken. Er is een duikersbassin waarin de brandweer haar kunsten vertoont en het Dreamteam komt een optreden verzorgen. Wat dit is blijft nog even een verrassing.

Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door leden van de Big Band van de KMAR en de Drums & Pipes van de Politie Limburg-Zuid.

U bent van harte uitgenodigd bij deze dag aanwezig te zijn!

Top of Form 1

---- --