Gemeente IJsselstein


Wonen, werken en leren » Toerisme en promotie » Evenementen

Provinciaal Museumweekend: 13 en 14 oktober

Datum: maandag 1 oktober 2007
In het Provinciaal Museumweekend bevolken edellieden en ambachtslieden van Living History gezelschap De Zwarte Zwaan de Kasteeltoren.

Ambachtsman aan het werk Thema 'Late Middeleeuwen en Vroege Renaissance'
In het Provinciaal Museumweekend van 13 en 14 oktober kunt u in Kasteeltoren IJsselstein weer bijzondere kasteelbewoners ontmoeten. Het thema is Late Middeleeuwen en Vroege Renaissance. Bijzondere kasteelbewoners tonen ambachten
Een deftige edelman en -vrouwe in prachtige, weelderige renaissancekleding ontvangen u gastvrij dit weekend in de toren. Zij hebben in hun gezelschap rondreizende ambachtslieden die in de kasteeltuin graag hun ambachten tonen en daarover enthousiast kunnen vertellen.

De tingieter Remco Alfredszoon bijvoorbeeld geeft een demonstratie en nodigt bezoekers uit zelf een sierlijke hanger te gieten van tin. Maar, het publiek kan ook van alles te weten komen over het kleuren van textiel met natuurlijke verfstoffen, zeep maken, leer bewerken, koken, eten en aardewerken gebruiksgoed enz..

Een ambachtsvrouw bereidt het eten boven een vuurtje Jong en oud kunnen ook bij kaarsenmaker Patrick Peterszoon zelf aan de slag en Wieze Robertsdochter zal haar eigengemaakte waren aanprijzen.

De marktkraamster is van alle markten thuis; ze spint wol en maakt zeep en kaarsen.

Wie zich kostelijk wil laten vermaken, kan goed terecht bij Oncruydt, verhalenverteller van beroep. Hij is te vinden op markten en herbergen, maar is ook een gewaardeerde gast aan de dis van de adel. Daarnaast is hij ook maliënkoldervlechter.

Kortom, er is weer van alles te doen en te beleven in en rondom de kasteeltoren. Een mooie afsluiting van het kasteelzomerseizoen. Kasteeltoren IJsselstein: openingstijden en entree Kasteeltoren en Stadsmuseum IJsselstein zijn zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Het bezoek is gratis in het Provinciaal Museumweekend. Tegen een geringe vergoeding (maximaal EUR 2,- voor materiaalkosten) zijn er leuke activiteiten te doen voor jong en oud zoals kaarsen maken van bijenwas of een zelfgegoten tinnen hangertje maken. Adres Kasteeltoren: Kronenburgplantsoen 9, 3401 BM IJsselstein Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Stadsmuseum IJsselstein. Walkade 2
3401 DS IJsselstein
tel. (030) 688 68 00
e-mail: info@stadsmuseum.nl
internet: www.stadsmuseum.nl
openingstijden: dinsdag t/m zondag, 13.00 tot 17.00 uur