Gemeente Zoetermeer

Koers bepalen bij Dutch Water Dreams Met de Stadsvisie van nu naar 2030!

Op zaterdag 13 oktober organiseert de gemeente Zoetermeer de stadsconferentie `Koers bepalen bij Dutch Water Dreams - Met de Stadsvisie van nu naar 2030!'. Tijdens de stadsconferentie kunnen inwoners met de gemeenteraad en het college in gesprek over de toekomst van Zoetermeer. Het evenement wordt gepresenteerd door RTL-nieuwslezer Roelof Hemmen en vormt het slot van het participatietraject van de Stadsvisie 2030.

De afgelopen maanden heeft de gemeente zich samen met burgers, bedrijven en instellingen gebogen over de vraag hoe Zoetermeer zich moet ontwikkelen in de periode tot 2030. Inwoners en andere belanghebbenden reageerden daarop tijdens de rondetafelgesprekken, stadsexcursies en door aan de ideeënprijsvraag mee te doen. Mede op basis van deze ideeën maakte de gemeente een eerste `contourennota'. In deze nota legt de gemeente in grote lijnen vast hoe Zoetermeer zich moet ontwikkelen.

Stemmen op genomineerden ideeënprijsvraag

Gemeenteraad en college willen op 13 oktober graag rechtstreeks van inwoners en andere belanghebbenden horen wat zij van die eerste contouren vinden. In verschillende groepjes kunnen de deelnemers actief meepraten over de richting die we op moeten met de stad. Gemeenteraadsleden zorgen er als gespreksleider voor dat de discussies levendig verlopen en dat u uw zegje kunt doen. Bijvoorbeeld over de groenvoorzieningen in Zoetermeer, het imago van de stad, over wonen of prettig samenleven. Met speciale stemkastjes kunnen de deelnemers ten slotte hun keuzes voor de stad maken. De resultaten van de middag verwerkt de gemeente in de definitieve contourennota. Daarover neemt de gemeenteraad eind oktober een besluit. Ook worden de winnaars van de ideeënprijsvraag bekendgemaakt. Het college nomineert in de eerste week van oktober per categorie drie ideeën (in totaal waren er 23 inzendingen). De nominaties komen op
http://www.zoetermeer.nl/stadsvisie. De deelnemers aan de stadsconferentie mogen stemmen op de genomineerden; de ideeën met de meeste stemmen winnen de wedstrijd. De burgemeester reikt de prijzen uit. Alle deelnemers ontvangen na de conferentie een vrijkaartje voor het raften of flowboarden bij Dutch Water Dreams.

Speciale rol jongeren

Voor jongeren is tijdens de stadsconferentie een heel actieve deelname mogelijk. Zij kunnen in teams van 8 personen in de leeftijd van 14 tot 21 jaar (met minimaal een A- en B-zwemdiploma) een speciale rol vervullen. Dat begint met het presenteren van een van de vijf toekomstplannen van de gemeente tijdens de stadsconferentie. Ieder team krijgt een eigen stand en promoot het `eigen' voorstel zo goed mogelijk. Aan het eind van het programma gaan de teams de strijd met elkaar aan op het water; in een raftboot.

Aanmelden

De stadsconferentie is op zaterdag 13 oktober van 13.00 - 17.00 uur bij Dutch Water Dreams. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail (stadsvisie2030@zoetermeer.nl) of telefoon (079-346 9448). Jongeren die mee willen doen aan de bijeenkomst en de raftwedstrijd kunnen zich ook via deze weg aanmelden.