Future Foods
11 okt 2007
Onderdeel: Wageningen UR
Locatie: Congrescentrum WICC, Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen
Organisatie: KIVI, NIRIA
KIVI NIRIA stelt voor 2007 âTechnologie en Voedingâ als technisch
maatschappelijk thema centraal en organiseert haar jaarcongres rondom
dit thema, waaraan door verschillende ingenieursdisciplines bijdragen
worden geleverd.
Gezond eten, lekker eten en gemakkelijk eten, diervriendelijk en
ethisch verantwoord. Door veranderingen in onze levensstijl stellen we
steeds meer eisen aan voeding. De toepassing van steeds verder
ontwikkelde technologieën in de voedingsmiddelenindustrie is de enige
manier om aan die eisen te voldoen. Diverse technologieën zijn
hiervoor nodig: technologieën voor biologische voedselproductie en
technologieën voor de ontwikkeling van curatief voedsel in de strijd
tegen ziektes en in de strijd tegen overwicht. Nieuwe
procestechnologieën en een goede logistieke organisatie zijn
onmisbaar voor een efficiënte, veilige en duurzame voedselproductie
en een hoog consumentenvertrouwen.
Keynote speakers:
- Martin Kropff, Wageningen Universiteit & Researchcentrum
- Dick Boer, Raad van Bestuur Ahold
- Jan Weststrate, Unilever Research & Development
- Peter van der Veer, Universiteitshoogleraar Universiteit Utrecht
- Anita Wouters, Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en
Voedselveiligheid
Â