Gemeente Helmond


Evaluatie en beleid Burgerparticipatie

College stelt evaluatie en nieuw beleid Burgerparticipatie vast.

Het college heeft de conceptevaluatie en de conceptnota Visie Burgerparticipatie vastgesteld. De evaluatie gaat over tien jaar burgerparticipatiebeleid in Helmond. Dit beleid is de uitvoering van de aanbevelingen uit de nota Een vinger in de pap Leidraad voor bestuurlijke participatie uit 1996.

Evaluatie burgerparticipatiebeleid

Bekende aanbevelingen uit Een vinger in de pap zijn de wijkcontactdagen, de klankbordgroepen, de inwonersenquêtes en participatie van bewoners en (belangen) organisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. De conclusies zijn, naast doelstellingen uit het collegeprogramma 2006-2010 en andere ontwikkelingen, als uitgangspunt genomen voor de periode tot aan het einde van deze raadsperiode.

Doelstelling van de nieuwe aanbevelingen voor burgerparticipatie is om de betrokkenheid van bewoners en organisaties bij het stadsbestuur vast te houden en te vergroten.

Schriftelijke en digitale inspraak tot 12 oktober 2007

U kunt tot vrijdag 12 oktober 2007 uw mening geven over de conceptevaluatie en conceptnota Visie Burgerparticipatie Helmond 2007-2010.

* Mail uw reactie naar: gemeente@helmond.nl o.v.v.n Inspraakreactie Burgerparticipatie

* of via de post naar: Gemeente Helmond, t.a.v. Mw. N. van Dam, Postbus 950, 5700 AZ Helmond.

De notas conceptevaluatie en conceptnota Visie Burgerparticipatie Helmond 2007-2010 zijn ook in te zien in de Stadswinkel, de bibliotheek op de Markt, in de wijkhuizen en

Inspraakbijeenkomst

U kunt ook uw mening toelichten op de inspraakbijeenkomst: Dinsdag 9 oktober 2007, 19.30-21.00 uur, in Wijkhuis/Brede school De Fonkel, Prins Karelstraat 123, 5701 VL Helmond tel. 59 74 44.

De ingekomen reacties en het inspraakverslag worden na 12 oktober gebundeld in een nota, voorzien van gemeentelijk commentaar en voorstellen voor wijzigingen/aanvullingen. Die wordt daarna aan het college en vervolgens aan de gemeenteraad voorgelegd voor vaststelling.