Blog.mij, geld verdienen met bloggen


DEN HAAG, 20071009 -- Blogmij start vandaag, het eerste Nederlandse bedrijf met Pay Per Post. Pay Per Post is een nieuwe vorm van online adverteren. Deze nieuwe vorm van adverteren houdt in dat adverteerders betalen voor het laten schrijven van redactionele postings (artikelen) binnen weblogs. Als blogger van een weblog krijg je dus betaald voor het schrijven van een redactionele posting. Blogmij is op zoek naar zowel kleine als grote weblogs die geld willen verdienen met het schrijven van postings.

In Nederland zijn meer dan 700.000 weblogs waar dagelijks duizenden berichten op worden gepost. Iedere weblog heeft zijn eigen unieke groep bezoekers. Deze bezoekers komen bewust naar de weblog toe om de geplaatste postings van de blogger te lezen. Een posting is een redactioneel geschreven bericht binnen een weblog. De postings worden door de bloggers van de weblogs geschreven. Als adverteerder kun je via Blogmij postings inkopen bij zowel kleine als grote weblogs. Als adverteerder lever je een onderwerp aan waarover bloggers een posting schrijven. Op deze manier kan er grote bekendheid worden gecre?erd omtrent bijvoorbeeld een nieuw product of dienst.

Blogmij is de Nederlandse variant op bestaande Amerikaanse sites zoals PayPerPost. Dat bloggen voor geld al lang niet meer "not done" is, blijkt wel uit de cijfers van PayPerPost.com, het Amerikaanse bedrijf dat bloggers betaalt om over een artikel te schrijven. Onlangs werd bekend gemaakt dat het bedrijf 7 miljoen dollar heeft opgehaald en dat er 28.000 weblogs actief meewerken aan betaald bloggen. Investeerders zijn Draper Fisher Jurveston, Inflexion Partners en Village Ventures. De omzet van het bedrijf zal dit jaar fors stijgen, de verwachting is dat aan het einde van dit jaar meer dan 40.000 bloggers zullen deelnemen aan PayPerPost.

Over Blogmij
Blogmij is een jonge organisatie die op zoek is naar Nederlandse bloggers die geld willen verdienen met bloggen, aanmelden kan via www.blogmij.nl.