InCT publiceert eerste luisterboek


ROTTERDAM, 20071009 -- InCT publiceert vandaag (9 oktober 2007) haar eerste luisterboek: ICT-wijzer voor uitgevers, door Hans Lodders. De uitgave is vanaf juli 2007 al als folio-uitgave beschikbaar, maar nu ook als downloadable luisterboek. Het luisterboek is ingesproken door de auteur zelf.

ICT-wijzer voor uitgevers wil een ieder die binnen de uitgeverij verantwoordelijk is voor ICT projecten handvatten geven om een ICT project tot een succes te maken. Het (luister)boek besteedt onder meer aandacht aan: het opzetten en beheren van ICT-projecten, het aanvragen van informatie en offertes bij ICT-leveranciers, make or buy besluiten, de verschillende methoden om projectmatig te werken en het samenwerken met ICT-leveranciers.

De luisterboekversie is exclusief verkrijgbaar bij Luisterrijk, de downloadshop voor luisterboeken (www.luisterrijk.nl).

Met deze luisterboekvariant bouwt InCT gestaag verder aan haar ambitie om het crossmediale platform voor uitgevers te zijn op het gebied van innovatief uitgeven.

"We zijn benieuwd naar de reacties van onze doelgroep op dit luisterboek", zegt uitgever David Huijzer. "Het blijkt dat vooral managementboeken het als luisterboek goed doen. Vandaar dat wij met deze uitgave willen bekijken in hoeverre dat ook geldt voor vakliteratuur voor onze specifieke doelgroep. Het is de bedoeling om van iedere publicatie in onze boekenreeks ook een versie als luisterboek uit te brengen. Tenslotte leent dit soort informatie zich uitstekend om tijdens lange autoritten of thuis of op het werk te beluisteren".

InCT heeft voor deze productie het bedrijf Xedia in de arm genomen. Xedia heeft veel ervaring met het maken van professionele audio-opnames voor onder meer cd's, luisterboeken en podcasts.

Over de auteur
Hans Lodders is werkzaam als zelfstandig projectmanager en adviseur op het gebied van het ontwikkelen en realiseren van nieuwe diensten voor bedrijven. Bij de trajecten waar hij bij betrokken is geweest, is vrijwel altijd sprake van een combinatie van complexe ICT-omgevingen, noodzakelijke organisatieveranderingen en ambitieuze business doelstellingen. Hij doet dit voor uitgevers en in de financiële sector.
Hans heeft ruime ervaring opgedaan bij Twynstra The Bridge (onderdeel van Twynstra Gudde managers en consultants), dat zich geheel richt op innovatie. Hij was daar o.m. verantwoordelijk voor de uitgeefbranche. Zijn basis is echter gelegd in Marketing en Business Development functies bij ICT-bedrijven, zowel bij software, als bij hardware leveranciers. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en publiceert regelmatig. Daarnaast is hij lid van de adviesraad van InCT, platform innovatief uitgeven.


Over InCT
InCT (spreek uit als `inkt') is al vijf jaar hét toonaangevende merk op het gebied van innovatie bij uitgevers van boeken, tijdschriften, kranten en multimedia.
InCT is in 2002 begonnen als tijdschrift voor uitgeven en ict. Inmiddels bestaat het portfolio van InCT uit het magazine, een dagelijks bijgewerkte website met nieuws ( www.inct.nl ), een wekelijkse nieuwsbrief, twee bijzonder succesvolle evenementen, een aantal boeken, opleidingen en sinds kort ook de InCT-podcast waarvan het verslag van het voorjaarscongres de eerste in een reeks was.
InCT is hiermee het platform voor innovatief uitgeven geworden. In 2008 zal ook advies over innovaties binnen uitgeverijen tot het portfolio van InCT gaan behoren.

Over Xedia
Xedia is een crossmediaal redactiebureau dat gespecialiseerd is in het produceren van content, tijdschriften, specials, websites, weblogs, luisterboeken en podcasts voor (corporate) uitgevers. Xedia adviseert daarnaast op strategisch niveau over uitgeefproducten, het efficiënt inrichten van het publicatieproces en het doelmatig inzetten van ict.
Het team van Xedia bestaat uit een aantal vaste medewerkers en een groot netwerk van gespecialiseerde freelance medewerkers.
Meer informatie: www.xedia.nl

Over Luisterrijk
Luisterrijk is de downloadshop voor luisterboeken. Luisterrijk is gespecialiseerd in de directe levering van hoogwaardige mp3-bestanden die geschikt zijn voor PC en Mac, iPod en alle andere mp3-spelers én voor zelf branden op cd (met hoesjes). De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges en van kinderboeken tot thrillers en poëzie. Luisterrijk bevat meer dan 200 luisterboeken die consumenten direct kunnen downloaden na elektronische betaling. De luisterboeken zijn minstens 20 procent goedkoper dan de cd-versie en zijn binnen enkele minuten na aanschaf al te beluisteren. Luisterrijk is te vinden via www.luisterrijk.nl. Luisterrijk verleent medewerking aan de Week van het Luisterboek van 31 oktober tot 11 november 2007 en is lid van Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie voor webwinkeliers.