Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 9 oktober

Vijf aanrijding met letsel en een bedrijfsongeval

Fryslân, 09-10-2007 o Politieberichten van maandag 8 oktober 07.00 uur t/m dinsdag 9 oktober 07.00 uur.

Wijnjewoude: fietser gewond door aanrijding
De politie heeft maandagochtend aan de Tjalling Harkeswei hulp verleend tijdens een aanrijding tussen twee fietsers waarbij een 45-jarige fietser uit Donkerbroek gewond raakte. Het ongeval ontstond toen een 16-jarige fietser uit Wijnjewoude uit de richting van Hemrik in de richting van Wijnjewoude reed. Tijdens de rit botste hij tegen de tegenligger die door de aanrijding gewond raakte. Het slachtoffer is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De 16-jarige kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: fietsster gewond door aanrijding
De politie heeft maandagochtend aan de Weideflora hulp verleend tijdens een aanrijding tussen een personenauto en een fietsster waarbij een 13-jarige fietsster uit Leeuwarden handletsel opliep. De aanrijding ontstond toen een 46-jarige automobiliste uit Franeker uit de richting van de Beemdgras kwam en op de Weideflora reed. De fietsster reed op het fietspad, kwam uit de richting van het Rietgras maar gaf geen voorrang aan de personenauto. Het slachtoffer is per ambulance ter controle naar het MCL gebracht. Daar bleek haar letsel mee te vallen, zij kon na een medische behandeling weer naar huis.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
De politie heeft maandagochtend op de Verlengde Schrans hulp verleend na een aanrijding tussen een personenauto en een 24-jarige fietsster uit Wijtgaard, die gewond raakte. De automobilist, een 36-jarige man uit Gerkesklooster, reed vanuit het centrum richting Verlengde Schrans en wilde afslaan richting Borniastraat. Bij het afslaan zag hij de overstekende vrouw over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Ze is met schaafwonden aan het hoofd en een gebroken pols naar ziekenhuis overgebracht.

Drogeham: aanrijding met gewonde
De politie heeft maandagochtend aan het Hamsterplein hulp verleend na een aanrijding tussen een tractor en een bestelauto. De aanrijding ontstond toen een 21-jarige tractorrijder uit Surhuisterveen met aanhanger over het Hamsterplein, in de richting van Augustinusga reed. Hij wilde linksaf gaan om een inrit in te rijden. Een 47-jarige automobilist uit Burgum ging in dezelfde richting en was bezig om de tractor in te halen. De tractorrijder merkte deze auto niet op en een botsing was het gevolg. De passagier van de bestelauto, een 53-jarige inwoner van Drogeham, raakte lichtgewond. Hij is ter controle (letsel onbekend) per ambulance naar het MCL gebracht.

Leeuwarden: man gewond na bedrijfsongeval
De politie heeft maandagochtend het personeel van de ambulance en de brandweer geassisteerd bij een ongeval in een bedrijf aan de Pieter Stuyvesantweg. Een 53-jarige inwoner van Harlingen raakte tijdens werkzaamheden in een schakelruimte gewond. Door vermoedelijk kortsluiting ontstond er een vuurbal. Het slachtoffer is met brandwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Later die dag werd hij overgebracht naar het UMCG in Groningen. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Oosterwolde: gewonde bij aanrijding tussen fiets en bromfiets De politie heeft maandagmiddag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Weperpolder. De fietser, een 21-jarige man uit Haulerwijk, reed op het fietspad richting Veenhuizen. Hij stuurde wat teveel naar links en kwam op de linkerweghelft. Op dat moment kwam de bromfiets, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Oosterwolde, hem juist tegemoet. Een aanrijding was het gevolg en de fietser raakte gewond aan zijn been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.