Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Congres Cognitieve Revalidatie

9 oktober 2007

Onderzoek in de praktijk en praktijk in het onderzoek

De programmacommissie Cognitie heeft een aantal vooruitstrevende Nederlandse behandelaars/wetenschappers uitgenodigd om middels een congres de praktijk en het onderzoek op het gebied van Cognitieve Revalidatie te verbinden.

Deze experts, die zowel het onderzoek als de klinische praktijk kennen, willen met het congres "Cognitieve revalidatie: onderzoek in de praktijk en praktijk in het onderzoek" onderzoek naar de brede praktijk - en de praktijk in het onderzoek brengen. Deze experts waren ondermeer afkomstig uit het ZonMW consortium dat aansluitend op dit Congres, op 6 december 2007 een Implementatiedag organiseert.

Op dit congres wordt de koppeling gelegd tussen theoretische benaderingen en de implicaties daarvan t.a.v. de behandeling maar ook de implicaties van de praktijk voor de theorie. Met name vergeten of verwaarloosde aspecten van de koppeling tussen theorie en praktijk komen aan de orde en er wordt expliciet aandacht besteed aan de vraag hoe de theorie te gebruiken is in de dagelijkse praktijk.

Kortom, dit congres wil een bijdrage leveren aan de kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk op het gebied van cognitieve revalidatie om zo een brug tussen deze twee werelden te slaan. De organisatie nodigt daarom zowel artsen, therapeuten als ook wetenschappers uit om aan dit congres deel te nemen. Deelnemers kunnen luisteren naar en reageren op een aantal interessante sprekers uit verschillende disciplines.

Een aantal sprekers is afkomstig uit het buitenland. Tijdens deze sessies is de voertaal Engels.