Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB verbetert Information Access Platform door

integratie met de Google internetzoekmachine

Google crawlers kunnen nu data in openbare archieven openen die zijn opgeslagen in veilige ZyIMAGE XML-repositories; nieuwe mogelijkheid geïmplementeerd na veel vraag bij gebruikers

Amsterdam, 9 oktober 2007 ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, maakt bekend dat het een technologische overeenkomst met Google heeft afgerond. Gebruikers kunnen nu openbare archieven die zijn opgeslagen in veilige ZyIMAGE XML-repositories op het internet vinden en openen via de Google internetzoekmachine (www.google.com). Vanwege het veelvuldige gebruik van internetzoekmachines vroegen ZyLAB-klanten, zoals the National Agricultural Library (NAL), om deze functionaliteit. Zij kunnen nu meer sitebezoeken genereren en transparante toegang tot de informatie in de ZyLAB-repositories bieden via internetzoekmachines.

Vorig jaar lanceerde NAL het NAL Digital Repository (NALDR), op basis van ZyLAB s ZyIMAGE-systeem, om toegang te bieden tot de volledige tekst uit een selectie van publicaties van het United States Department of Agriculture (USDA). De site is beschikbaar via: http://naldr.nal.usda.gov/. Het zoeken naar informatie met een internetzoekmachine crawler - zoals Google - biedt extra toegang tot openbare archieven opgeslagen in ZyIMAGE.

Het NALDR bevat een brede selectie aan publicaties die zijn gedigitaliseerd door NAL en die teruggaan tot 1864 , aldus Carol Ditzler, Hoofd van de afdeling Collection Services bij NAL. Dit betreft allemaal openbare informatie en we willen garanderen dat deze eenvoudig kan worden gevonden door het publiek en toch veilig en duurzaam is opgeslagen. Door de enorme populariteit van internetzoekmachines, zoals Google, was het een logische stap deze functionaliteit toe te voegen. We bedanken ZyLAB voor het realiseren van deze mogelijkheid.

Ook voor de Nederlandse openbare sites van ZyLAB-gebruikers die hun informatie online hebben staan, zal de mogelijkheid via Google te zoeken aanzienlijk meer bekendheid en een hogere bezoekfrequentie opleveren.

Technologie

Het World Wide Web Consortium (W3c) ontwikkelde een speciaal mechanisme een Sitemap om informatie die is opgeslagen in repositories (zoals ZyLAB s XML repository) toch beschikbaar te maken. Als een Sitemap-bestand met toegangs-URL s wordt opgeslagen in de WWW-root van de server, kunnen de internet crawlers de data in de ZyIMAGE repositories indexeren door een URL te starten voor elk document. De tekst van het document wordt daarna teruggestuurd aan de crawler en vervolgens aan de index van de internetzoekmachine toegevoegd. Als een gebruiker Google inzet, kan Google verwijzen naar de URL die het document toont, zelfs als het een ingescand document is.

Het is ons doel om klanten de functionaliteit te bieden die ze zoeken , aldus Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. ZyIMAGE biedt organisaties een zeer krachtige oplossing voor Information Access. Het garandeert een veilig en open platform voor het opslaan van informatie dat door interne of externe gebruikers eenvoudig benaderd kan worden. De nieuwe mogelijkheid om via Google informatie te vinden is een bevestiging van onze kracht om oplossingen van wereldklasse te ontwikkelen.

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB opgericht in 1983 is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina s gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en applicaties. ZyLAB s Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht