Ingezonden persbericht


Juniper Networks verbetert Unified Access Control-oplossing met het oog op betere beveiliging en toegangscontrole van bedrijfsnetwerken

Nieuwe Juniper UAC 2.1 helpt kosten en complexiteit van toegangsbeveiliging te reduceren

Schiphol-Rijk, 9 oktober 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft versie 2.1 van zijn Unified Access Control-oplossing (UAC) uitgebracht. Daarmee speelt het bedrijf in op de zich steeds verder ontwikkelende eisen op het gebied van toegangscontrole en beveiliging van netwerken. Met UAC 2.1 kunnen organisaties de kosten en complexiteit van veilige toegang tot netwerken en applicaties reduceren. De oplossing voorziet in toegangscontrole en biedt inzicht in applicaties en gebruikers. Zo kan een organisatie beter voldoen aan regelgeving en nemen de risico's voor de organisatie af. Met de lancering van UAC 2.1 laat Juniper zien dat het klanten wil voorzien van geavanceerde middelen voor inzicht in en controle over applicaties en gebruikers binnen en buiten de onderneming.

"Juniper Networks laat duidelijk zien dat het de uitdagingen van bedrijven erkent die Networks Access Control willen inzetten ter bescherming van hun data en voor efficiëntere compliance", zegt Jeff Wilson, principal analist bij Infonetics Research.

Nu bedrijven hun netwerken en de toegang daartoe steeds meer beschouwen als bedrijfskritisch, erkennen ze ook dat toegangscontrole, inzicht in netwerkgebruik en het monitoren van applicaties en gebruikers, effectieve manieren zijn om in- en externe bedreigingen te weerstaan. Daarnaast ontwikkelt netwerktoegangscontrole zich steeds meer in de richting van het dynamisch toewijzen van toegang, het creëren van rolgebaseerde toegang tot applicaties en het bieden van inzicht in en controle over het netwerk en applicaties. Met Juniper UAC versie 2.1 kunnen bedrijven het beveiligingsbeleid dieper in de kern van het netwerk en breder aan de randen van het netwerk implementeren. Zo is een organisatie in staat de risico's van netwerkbedreigingen terug te dringen.

Nieuw in Juniper Unified Access Control
UAC 2.1 van Juniper biedt geavanceerde netwerkbescherming, inzicht in applicaties en gebruikers, monitoring en controle en vereenvoudiging van netwerktoegangscontrole. De belangrijkste innovaties zijn de volgende.

* Gecoördineerde controle over bedreigingen. Deze feature maakt gebruik van de robuuste kenmerken en mogelijkheden van de Intrusion Detection & Prevention-platforms van Juniper. Deze voorzien in zichtbaarheid van applicatieverkeer in Layer 2-7. Daardoor bieden ze IT-afdelingen de mogelijkheid om een bedreiging te herleiden tot gebruikers- of apparaatniveau. Vervolgens is een aparte policy in te zetten tegen deze bedreiging. * Identity-Enabled Profiler. Deze functie verbindt de identiteit van de gebruiker en rolinformatie met netwerk- en applicatiegebruik. Daardoor kan de IT-afdeling toegang tot netwerken en applicaties beter volgen en auditen. Dat ondersteunt bedrijven bij hun compliancy-activiteiten. * Unmanageable Device Support. Legt zich toe op dynamisch niet te beheren eindpuntapparatuur zoals printers of VoIP-telefoons. Daardoor profiteren bedrijven van bestaande beleids- en profielopslag of oplossingen voor de identificatie van bedrijfsmiddelen voor rol- en brongebaseerde toegangscontrole. * Advanced Security Assessment. Breidt de beoordelingsmogelijkheden voor beveiliging van UAC uit door integratie met Shavlik NetChk® Protect. Deze oplossing voorziet in vooraf gedefinieerde controles op het gebied van patchmanagement. * Heterogene eindpuntondersteuning. Deze ondersteuning is uitgebreid met nieuwe Layer 2/Layer 3 UAC Agent voor Microsoft® Windows Vista(tm). * Vereenvoudigde inzet. Uitbreiding van authenticatieprotocol-ondersteuning voor gefaseerde installatie en geautomatiseerde herstelmogelijkheden zorgen voor een optimale eindgebruikerervaring.

"Juniper UAC 2.1 verbetert het beveiligingsbeleid voor een dynamische groep gebruikers en devices bij ondernemingen. Het stelt IT-afdelingen in staat om proactief in te spelen op het terugdringen van bedreigingen, het voldoen aan regelgeving en het terugdringen van inefficiënties op beheergebied, die alle leiden tot meer kosten en een lagere productiviteit", zegt Sanjay Beri, vicepresident Access Solutions bij Juniper Networks. "Onze open, op standaarden gebaseerde UAC-oplossing biedt bedrijven een eenvoudige, flexibele toegangscontroleoplossing die in fases te implementeren is en bestaande IT-investeringen beschermt."

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe release van Juniper UAC 2.1 is naar verwachting eind oktober 2007 wereldwijd beschikbaar. De software is gratis voor bestaande UAC-klanten met actieve onderhoudscontracten. Prijzen zijn vanaf $ 5.000 voor 100 gelijktijdige gebruikers. Meer informatie is beschikbaar op http://www.juniper.net/products/ua/

###
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in krachtige netwerktechnologie. Juniper biedt een netwerkinfrastructuur die zorgt voor een omgeving die acuut reageren combineert met betrouwbaarheid. Dit maakt de versnelde inzet van services en applicaties mogelijk via één enkel netwerk. Zodat bedrijven optimaal presteren.