ABN AMRO

Amsterdam, 09 oktober 2007

ABN AMRO reikt Jan Huygen van Linschoten Prijs 2007 uit aan O.M.A.

De Office for Metropolitan Architecture (O.M.A.) Stedebouw B.V. is winnaar van de Jan Huygen Linschoten Prijs 2007. De prijs werd gisteravond voor de vijfde keer uitgereikt. O.M.A. is een vooraanstaand internationaal bedrijf op het gebied van eigentijdse architectuur, urbanisme en culturele analyses. Het bedrijf doet zaken in 26 landen en heeft de afgelopen twee jaar een sterke internationale groei doorgemaakt.

O.M.A. krijgt de Jan Huygen van Linschoten Prijs 2007 omdat zij op een goede manier weet te concurreren en zich succesvol profileert in emerging markets zoals China en de Verenigde Arabische Emiraten. O.M.A. bouwt netwerken op door succesvolle allianties aan te gaan met lokale partners, aldus de jury van de Jan Huygen van Linschoten Prijs.

ABN AMRO wil ondernemers stimuleren hun grenzen te verleggen en een positieve bijdrage leveren aan het handelsklimaat. De bank beloont daarom het bedrijf dat op internationaal gebied het beste naar voren komt qua ambitie, ondernemerschap, verkoopconcept, aanpak en financiële cijfers met de Jan Huygen van Linschoten Prijs. Naast een sculptuur en oorkonde bestaat de prijs uit een bedrag van 25.000 euro. Managing director Victor van der Chijs is blij met de prijs en geeft aan het geld te zullen besteden aan onderzoek naar hoe architectuur nog beter kan worden verbonden met duurzaamheid. Vorig jaar ging de prijs naar Advanced Valve Solutions BV .

Jan Huygen van Linschoten was een Nederlandse koopman en ontdekkingsreiziger. In de 16de eeuw verliet hij zijn woonplaats Enkhuizen om verre landen op te zoeken, waaronder Azië. Dat was in die tijd zeer ongebruikelijk. Tijdens zijn reizen verzamelde hij informatie over de handel in Aziatische producten en stelde twee boeken samen. Deze boeken kwamen de Nederlandse kooplieden later goed van pas bij de voorbereiding van hun eerste reizen naar Azië.

Perscontacten 020 - 6288900

Jury Jan Huygen van Linschotenprijs 2007
drs J.P. Schmittmann, voorzitter directie ABN AMRO Nederland F. Hauwert, directeur Fenedex
Drs L.M.L.H.A. Hermans, voorzitter MKB Nederland Prof.dr P.K. Jagersma, International Business Universiteit Nyenrode Drs G. Vaandrager, directeur Nederlands Centrum voor Handelsbevordering

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Copyright © 1998-2006 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.