Gemeente Lingewaal


openbare presentatie Wmo Lingewaal
het oude gedeelte van het gemeentehuis in Asperen

Op dinsdag 9 oktober 2007 informeren wij u de gemeenteraad over de voortgang van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Deze bijeenkomst is openbaar. U bent van harte welkom om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Asperen Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Het programma ziet er als volgt uit:

20.00 uur Toelichting en introductie
Toelichting op het programma door portefeuillehouder Cor van Ooijen en korte introductie door Trudie Odijk, sectorhoofd Burgers en Middelen.

20.10 uur Een gezond Lingewaal
door beleidsmedewerker Rebecca Bosch en een medewerker van de GGD In een regionaal onderzoek, uitgevoerd door de GGD is de mate van gezondheid van onze inwoners in kaart gebracht. De resultaten gaven aanleiding tot de start van een project dat tot doel heeft om na een diepere analyse van de sociaal economische gezondheidsverschillen te komen tot een pakket aan (preventieve) maatregelen. U krijgt een presentatie van de meest significante uitkomsten van dit onderzoek evenals de aanpak die in Lingewaal is gestart om te komen tot een (preventief) uitvoeringsprogramma.

20.35 uur Vernieuwd jeugdbeleid
door beleidsmedewerker Henk van Zuilekom
De gemeenteraad heeft het voornemen in 2007 het jeugdbeleid te herzien. Op dit voornemen is een aantal externe ontwikkelingen van invloed, waaronder de voornemens van de regering over beleidsmaatregelen voor jeugd en gezin.
Er is een inventariserende notitie opgesteld die inzicht en samenhang brengt in de veelheid aan ontwikkelingen op dit gebied. De notitie sluit met het benoemen van enkele themas die speerpunt zullen zijn in een aan de raad aan te bieden kadernota.
De ontwikkelingen worden in een presentatie doorgenomen en de beoogde themas toegelicht.

21.00 uur korte pauze

21.10 uur Evaluatie van het eerste halfjaar WMO-loket door Wmo-loketcoördinator Ria Dekker
In een korte presentatie worden u de eerste cijfers vanuit het WMO-loket gepresenteerd.
De ervaringen van de medewerksters worden met u gedeeld en er is gelegenheid om uw vragen over deze eerste periode te stellen.

21.20 uur Nulmeting WMO-lingewaal
Door Fred Koffeman, hoofd afdeling Welzijn en Burgerzaken U kunt vragen stellen over de 0-meting Wmo-Lingewaal

22.00 afsluiting
Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.