Topman Openbaar Ministerie op Praktijkcongres Succesvol Persbeleid

11/09/2007 09:00



Corner-Stone Marketing & Sales Programmes BV



Harm Brouwer (Voorzitter College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie) is één van de toppers die op 9 oktober in gesprek gaan met Paul Witteman tijdens het Praktijkcongres Succesvol Persbeleid 2007. De 13e editie vindt plaats in Spant! Bussum en heeft als thema: 'Weg met de feiten! Leve de mening!'

Eén van de cases tijdens het congres gaat over het OM: (On)schuldig op basis van feiten of meningen? Regelmatig wordt een verdachte in en via de media schuldig of onschuldig verklaard nog voordat de rechtzaak zelfs maar is begonnen. Advocaten proberen de rechtsgang via de media te beïnvloeden maar steeds vaker bemoeien ook 'gewone' burgers en publieke personen zich met een zaak. Het OM kan en/of mag er in het belang van een lopende zaak vaak geen reactie op geven, maar moet intussen wel aanzien dat er trial by media plaatsvindt en de publieke opinie zich - niet gehinderd door enige feitenkennis - voor of tegen iemand keert. Zoals bijvoorbeeld bij geruchtmakende zaken als Eric O., de Deventer Moordzaak en Willem Holleeder. Dagvoorzitter Paul Witteman praat met Harm Brouwer en misdaadjournalist Bert Huisjes van Dagblad De Telegraaf over deze ontwikkeling en de persstrategie die het OM hier tegenover zet teneinde een eerlijke procesgang zoveel mogelijk te waarborgen.

Andere bijdragen op het 13e Jaarcongres komen van o.m. Joris Luyendijk, de Volkskrant, KRO 'Reporter', Pfizer, DAG, NOS Nieuws, NS, Socialistische Partij (SP), AD, AEGON, RTL, Jan Kuitenbrouwer, UPC en Politie Amsterdam-Amstelland. Dagvoorzitter is wederom Paul Witteman.





http://www.corner-stone.nl/congressen/psp/1000/programma.htm