Gemeente Lisse

organisatie > 2007 > College legt begroting voor

College legt begroting voor

In de raadsvergadering van 1 november legt het college de begroting voor aan de gemeenteraad.

Lisse, 9 oktober 2007

College heeft orde op zaken

Lisse is op de goede weg. De afgesproken plannen in het coalitieprogramma zijn allemaal opgenomen in de begroting. In de raadsvergadering van 1 november legt het college de begroting voor aan de gemeenteraad.

De afgelopen jaren kende Lisse de nodige financiële onrust. Het huidige college heeft orde op zaken kunnen stellen. Voor alle plannen uit het coalitieprogramma is geld beschikbaar gemaakt. Daarnaast kan het college ook onverwachte tegenvallers opvangen.

Eerst afmaken
2008 staat voor de gemeente Lisse in het teken van de dienstverlening. Om deze dienstverlening nog meer te verbeteren is er een reorganisatie gaande. Een van de resultaten van deze reorganisatie is de gemeentewinkel en een heel vernieuwde website. Deze veranderingen brengen veel werk met zich mee. Ook zijn er een heleboel plannen die in 2007afgerond moeten worden, zoals bijvoorbeeld het vinden van een passend onderkomen voor verschillende verenigingen. Het motto voor 2008 is dan ook afmaken waar we aan begonnen zijn.

Bouwen aan een nog mooier Lisse
Woningbouw en winkels voor de Hobahohallen, een cultureel centrum in de CNB-hallen en een transmuraal centrum in de Poelpolder. Dit is slechts een greep uit de nieuwbouwplannen voor Lisse. Als de ideeen haalbaar blijken wordt Lisse nog aantrekkelijker dan het al is!

Meldpunt voor uitgaansoverlast
Lisse kent een gezellig uitgaansleven. Helaas gaat dit wel eens gepaard met overlast. Vanaf 1 november is er een proef met het verruimen van de openingstijden van de horeca. Het publiek gaat zo meer verspreid naar huis en is de kans op overlast minder. Binnenkort komt er ook een meldnummer voor uitgaansoverlast.

Voor elke vereniging een passend onderkomen
Instellingen en verenigingen hebben door bijvoorbeeld groei of verhuizing behoefte aan een ander onderkomen of uitbreiding daarvan. In 2007 brengt de gemeente in kaart hoe verenigingen hun accommodatie ervaren. In 2008 hoopt zij voor iedereen een passende ruimte gevonden te hebben.

Menselijke maat
Volgend jaar wil het college werk maken van alcoholmatiging onder jongeren, gezonde voeding en meer beweging. Maar het college heeft ook speciaal oog voor ouderen. Het college wil van ouderen weten wat er moet gebeuren om hen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te laten en hen daarin te laten deelnemen. Ook wordt er in 2008 goed gekeken naar Magnifiosi. Magnifiosi moet weer een ontmoetingsplek voor alle jongeren in Lisse worden.

Bloeiend Lisse dankzij ondernemers
Ondernemers hebben een speciale plaats in Lisse. Mede dankzij hen heeft Lisse een bloeiende economie. Om de ondernemers nog beter van dienst te zijn start binnenkort het ondernemersloket. Dit loket bestaat uit een uitgebreide digitale dienstverlening op www.lisse.nl
-> ondernemers, maar ook uit een speciale bedrijfscontactfunctionaris. Deze functionaris kan ondernemers bij al hun gemeentelijke zaken helpen.

Wat gaat dat kosten?
Bas Brekelmans, wethouder Financien: Ik ben blij dat we de begroting goed op orde hebben en kunnen volstaan met slechts de gebruikelijke trendmatige verhoging van de belastingen voor de inwoners.

Meer informatie
In de eerste week van november wordt de begrotingskrant in heel Lisse bezorgd. Deze krant gaat uitgebreid in op de plannen van het college voor volgend jaar. Inwoners zijn ook van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de raadsvergadering op donderdag 1 november om 20.00 uur in de Raadszaal van het Gemeentehuis.