Gemeente Hengelo

Duurzaam gebruik door hergebruik

Gebruikte kleding, meubilair en hebbedingetjes zijn populair

Hebt u een oude bank in de weg staan die u eigenlijk niet zomaar wilt wegdoen of heeft u kleren die u niet meer draagt? Geef het af bij de kringloopwinkel! Zo krijgen uw goede bruikbare spullen weer een nieuw leven. Wie tegenwoordig gebruikte dingen koopt, pakt het duurzaam aan.

Duurzaamheid

Het GOED, een landelijke kringlooporganisatie, zet zich samen met onder andere gemeenten in voor het hergebruik van goederen en stimuleren van werkgelegenheid. Het GOED wil de afvalstroom zoveel mogelijk terugdringen door producthergebruik en het sorteren van goederen voor recycling. Daarnaast creëren ze werkgelegenheid voor vrijwilligers, stagiaires en gesubsidieerde medewerkers.

Let op: de Kringloop verhuist!

Met ingang van zaterdag 13 oktober vindt u de Kringloop onder de naam Kringloopwinkel Het GOED aan de Hamerstraat 21 (in de wijk Timmersveld). De vestigingen aan de Steijnstraat en aan het Vuurdoornplein worden gesloten.

Let op: breng voor hergebruik geschikte goederen niet meer naar het Afvalbrengpunt

Vanaf zaterdag 13 oktober sluit het Afvalbrengpunt aan de Wegtersweg voor het inbrengen van goederen voor hergebruik. Voor hergebruik geschikte goede spullen kunt u vanaf 13 oktober afgeven bij Kringloopwinkel Het GOED aan de Hamerstraat 21. Na afspraak kunnen de goederen ook (gratis) bij u opgehaald worden. Hiervoor kunt u bellen met (074) 243 9614.

Voor hergebruik geschikte spullen kunt u vanaf 13 oktober afgeven bij Kringloopwinkel Het GOED aan de Hamerstraat 21.