Ingezonden persbericht


Bekende en onbekende Utrechters steunen Wolfsen

Bekende en onbekende Utrechters zien graag dat Aleid Wolfsen de nieuwe burgemeester van Utrecht wordt. Wolfsen geniet steun bij mensen van verschillende achtergronden en uit alle lagen van de Utrechtse bevolking. Bekende Utrechters als Jean-Paul de Jong (Mr. FC Utrecht), hoogleraar en publicist Maarten van Rossem, oud-wethouder Hans Spekman, de voorzitters van de Fietsersbond en de Vereniging Koninginnedag Utrecht en tal van minder bekende Utrechters spreken hun steun uit op de website van Wolfsen (www.aleidwolfsen.nl).

Aleid Wolfsen: "Ik ben blij met de steun van alle Utrechters, of ze nu bij het grote publiek bekend zijn of niet. In mijn campagne ben ik veel Utrechters tegengekomen die iets terug willen doen voor hun stad. Ik ben daar erg van onder de indruk. Als burgemeester wil ik naast al die mensen staan die iets doen voor de stad of die een voorbeeld zijn voor anderen en mensen helpen."

Wolfsen voert nog de gehele verkiezingsdag campagne tot de stembussen sluiten: "Ik wil zo veel mogelijk Utrechters zelf spreken en hen vragen om mij te steunen. Samen maken we Utrecht schoon, groen...en veilig! Ik wil een burgemeester zijn voor Utrecht en alle Utrechters; een burgemeester voor U.”

Iedereen die Aleid Wolfsen wil steunen kan een mail sturen naar aleid.wolfsen@utrecht.nl. Naam en tekst komen dan op de website.

Hier onder enkele steunbetuigingen:

Maarten van Rossem: "Ik heb Aleid leren kennen als een uitstekend rustig Kamerlid. Niet van dat luidruchtige en populistische geschreeuw. Pans heeft zich vanaf het begin gediskwalificeerd door te pleiten voor iets dat niet kon. Hij had er beter zelf uit kunnen stappen in plaats van te stellen dat Aleid dat moest doen."

Jean-Paul de Jong, Mr. FC Utrecht: "Een paar weken geleden bracht Aleid Wolfsen een bliksembezoek aan sportcomplex Klein All Inn Galgenwaard. Daar probeer ik mijn passie, sport voor iedereen met hart voor stad en regio, werkelijkheid te laten worden. Ik doe dat samen met een groot aantal vrijwilligers. In het kwartiertje dat ik met Aleid sprak, heeft hij mij ervan overtuigd dat hij oprecht betrokken is bij de doelgroepen waarvoor mijn stichting zich inzet. Ook stak hij niet onder stoelen of banken het vrijwilligerswerk te willen koesteren. Wat mij betreft kan dat een mooie toekomst voor Utrecht inhouden."

Cocky en Hans Heytze: "Aleid Wolfsen is de beste keuze. In zijn campagne toont hij een warme belangstelling voor wat leeft in de stad Utrecht. Van het begin af aan heeft hij consequent actie gevoerd voor het burgemeesterschap. Wij denken dat hij hier op zijn plaats is."

Els Wegdam: "Bij zijn bezoek aan Overvecht bleek Aleid Wolfsen een toegankelijk mens met aandacht voor de mensen om hem heen. Hij toonde sociaal gevoel en interesse in de problemen in Overvecht en de gevolgen die aan de herstructureringsplannen voor de wijk kleven. Maar hij zal ook de culturele kant, die zo bijzonder is aan Utrecht en onze stad zo leuk maakt, de nodige aandacht geven. Ik heb er vertrouwen in dat hij een goede burgemeester voor Utrecht wordt."

Karin Luidens, voorzitter Fietsersbond Utrecht: "Beste Aleid, maak van Utrecht een nog mooiere stad, door deze toegankelijk te houden en vooruitstrevend te zijn in het initiëren van fietsbeleid! Met jouw toezeggingen en voornemens heeft de Fietsersbond Utrecht het vertrouwen erin dat Utrecht een prachtige fietsstad wordt!"

Thomas Dres, voorzitter Vereniging Koninginnedag Utrecht: "Heel plezierig om met Aleid Wolfsen kennis te hebben gemaakt. Als voorzitter van de Vereniging Koninginnedag Utrecht (VKU) steun in hem van ganzen harte en zou het heel plezierig en goed vinden als hij burgemeester van de stad Utrecht wordt. Op Koninginnedag zou ik heel graag op het bordes met andere genodigden tijdens de aubade juist naast hem willen staan."

Frits Benoist: "Gisteravond had ik een gesprek met Aleid Wolfsen. Hij maakt een logeerrondje langs Utrechtse wijken; vrienden uit de binnenstad hadden hem uitgenodigd. Ik had via de media over Wolfsen als kamerlid al een heel positieve indruk en het gesprek versterkte die. Het is een plezierige en wijze vent met veel bestuurservaring o.a. in de rechtspraak, die goed naar je luistert en helder en rustig stelling neemt. Een uitgebalanceerd en integer iemand met bovendien veel humor. Hij draagt de stad een warm hart toe. En hij mist de bijterigheid uit de huidige gemeenteraad zoals je die via RTV-Utrecht nogal eens op je scherm krijgt. Hij lijkt mij echt een aanwinst voor de stad. Dus ga wel stemmen woensdag. Dan halen we hopelijk die 30% opkomst."

Jaap van der Mei en Coja Jansen: "Uitgenodigd voor een kennismaking van Utrecht vanaf het water had Aleid Wolfsen maar een korte bedenktijd nodig. Het antwoord ("deal") kwam vrijwel direct. Het was een goede start van een plezierige kennismaking met de kandidaatburgemeester van Utrecht. En inderdaad een paar dagen later voeren we samen met Aleid en een paar persmensen door de Utrechtse wateren. Wat direct opviel was de oprechte interesse in Utrecht en de Utrechters en de ruimte die hij ons gaf om zelf de route in te vullen en zelf de onderwerpen te bepalen. Blijkbaar wilde hij echt weten hoe wij naar onze eigen stad kijken en wat wij belangrijk vinden. De ontspanning waarmee hij aan boord met de pers omging maakte indruk. Absoluut rustig, maar toch zeer alert en spits beantwoorde hij de stekelige vragen. Hij leek ons niet iemand die snel van zijn stuk te brengen is. Bovenal was het persoonlijk contact zeer plezierig. Wij kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken, maar wij zien Aleid uitgroeien tot een voortreffelijke burgemeesters van Utrecht. Een aardige daadkrachtige vent die deugt, verstandig is, goed boven de partijen kan staan en als het er op aankomt goed voor ons Stadsje op zal komen."

GĂĽlnaz Aslan: "Stabiele man met bestuurlijke ervaring. En hij kijkt heel kritisch naar het justitieel systeem. Hij zal de politie op de huid gaan zitten. En dat is hard nodig, laatst zijn weer zes politiemensen ontslagen wegens misstanden. Maar je hoort nooit wat er speelt, alles wordt in de doofpot gedaan. Verder zijn er jaarlijks 1300 klachten over justitie en politie in Utrecht, slechts een tiende komt op het bordje van de burgemeester. Wolfsen gaat dat aanpakken."

Thomas Berendsen: "Dinsdag 25 september kwam Aleid langs bij onze studentenvereniging Veritas. Hier heeft hij bewezen niet alleen in de kamer of in een vergaderzaal goed uit de verf te komen, maar ook zeker op de bar. Omdat hij studenten, terecht, een zeer belangrijke groep mensen in Utrecht vindt, bestond zijn hele avondprogramma uit een studentenavond. Hij bleef in een Veritashuis slapen en had een mooie lullepot op de bar. Op de bar beloofde hij een aantal gunstige veranderingen voor de student in Utrecht. Hij boodt een fust aan en tapte hem zelf leeg. Wij kregen de indruk dat hij zeer betrokken was en zien hem graag nog een keer terugkomen!"

C. Minnema: "Het is een man die goed kan luisteren en de indruk wekt dat hij zich zelf kan blijven in een professionele rol. Het eerste is erg belangrijk om op te kunnen pikken wat er leeft in een stad, het tweede is belangrijk om ook vanuit zijn functie helder aan te kunnen geven wat er wel gedaan kan worden aan een probleem maar ook de grenzen van de mogelijkheden van een gemeenteraad en burgemeester aan kan geven. Mijn indruk is dat hij zich op momenten waarop hij geen pasklare antwoorden heeft niet zal verliezen in 'ingewikkelde non-antwoorden'."