Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Vrije plaatsen en wijzigingen NK jeugd 2008

In overleg met het organisatiecomite van het NK Jeugd (cat. A, B en C) in Venlo (http://www.lisb.nl/nkjeugd/), de landelijke jeugdcommissie en de technische commissie, heeft de KNSB besloten om met ingang van 2008 ook in de B-categorieën van het Nederlands Jeugdkampioenschap nog maar met een schema van één partij per dag te spelen. Het toernooi wordt voor deze categorieën (zowel jeugd als meisjes) dan ook verlengd met drie speeldagen. Zij zullen evenals de A categorieën op vrijdag starten. De eerste partij wordt gespeeld op vrijdag 25 april 2008.

Voor de C-categorieën verandert het speelschema niet; deze groepen starten op de maandag 28 april 2008.

Het speeltempo van de B-categorie verandert eveneens en wordt 1½ uur + 30 seconden per zet voor de eerste 40 zetten en daarna voor de rest van de partij 30 minuten + 30 seconden per zet. In alle zes de categorieën A, B en C, zowel bij de jeugd als de meisjes, zal in 2008 met het Fischer-tempo worden gespeeld. Ook dit is een wijziging, aangezien dat in 2007 alleen in de A-categorie het geval was.

Met het vaststellen van de selecties van Jong Oranje zijn ook alle vrije plaatsen bekend voor 2008. In dit overzicht staan alle jeugdtitelhouders van 2007 en geselecteerden voor Jong Oranje. Zij hebben een persoonlijk recht op een vrije plaats verdiend en behoeven zich derhalve niet via de regionale Persoonlijke Kampioenschappen te plaatsen. Twee spelers hebben een dubbel recht verworven aangezien zij in twee leeftijdscategorieen de titel hebben behaald. Dit zijn Thomas Beerdsen (D en E) en Olivia Meng (Dm en Em). (EvB)
---

De nieuwe plaatsingslijsten van de KNSB

De nieuwe plaatsingslijsten van de KNSB zijn bekend. Bij de mannen staat Loek van Wely op de eerste plaats, bij de vrouwen Zhaoqin Peng. U kunt de lijsten hier bekijken.

---