AutoRai

Opel Astra is Europaâs meest verkochte auto in september

(10/9/2007)
In de eerste drie kwartalen van 2007 verkocht General Motors (GM) Europa een recordaantal van 1.652.082 voertuigen, een stijging met 123.725 exemplaren of 8,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat vertaalt zich in een marktaandeel van 9,5% en een groei van 0,3 punten, het grootste marktaandeel voor de groep sinds 1999. De Opel Astra was Europaâs meest verkochte auto in september.

In september verkocht GM Europa een recordaantal van 205.497 personenautoâs en lichte bedrijfswagens, een stijging met 20.950 autoâs of 11,4%.

âDe records voor september, het derde kwartaal en het kalenderjaar totnogtoe bewijzen dat GM Europa zijn verkoopelan weet aan te houden. Onze verkoop steeg met 14,6% en leidde tot een absoluut verkooprecord voor het derde kwartaal van 523.590 auto's. In september bedroeg ons marktaandeel 10,1%. De groei van GM Europa is dit jaar te danken aan het feit dat de merken Chevrolet en Opel/Vauxhall het erg goed doen. Dat is toe te schrijven aan de combinatie van uitstekende modellen en agressieve groeiplannen voor Centraal- en Oost-Europa," aldus Jonathan Browning, GM Europa Vice President voor Sales, Marketing en Aftersales.

In de eerste negen maanden van dit jaar wist GM Rusland zijn verkoop bijna te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar (+98%). Chevrolet en Opel nemen hiervan respectievelijk 61% en 37% voor hun rekening. Het Russische marktaandeel van GM groeide met een uitzonderlijke 3,2 punten tot 9,34%. Van elke constructeursgroep in alle markten ter wereld die het snelst groeien, is dit het marktaandeel dat het sterkst stijgt. Het Verenigd Koninkrijk, Italië en Griekenland waren de voornaamste drijfveren van GM's groei in West-Europa.

Verkoop van Opel/vauxhall stijgt met 12% in derde kwartaal; Astra aan de top van verkoophitlijsten
De Astra was Europaâs meest verkochte auto in september, met 49.268 ingeschreven autoâs. Samen met de nieuwe Corsa, waarvan dit jaar 347.800 exemplaren werden verkocht (een stijging met 52%) en de segmentleiders Meriva en Zafira, zorgden de bestsellers van Opel/Vauxhall voor een sterke verkoopstijging van 12% voor het merk in het derde kwartaal en 4% voor de eerste negen maanden van het jaar. Opel verdrievoudigde zijn verkoop bijna in Rusland (+281%) in het derde kwartaal en oogstte ook in Zuid-Europa en Zuidoost-Europa heel wat succes.

Vauxhall verkocht in de eerste drie kwartalen van dit jaar 306.078 personenautoâs en lichte bedrijfswagens, een stijging met 8,8% en goed voor een marktaandeel van 13,7%. In september bezette Vauxhall de tweede plaats in de Britse markt en realiseerde het merk een groei van 13,1%. De Vectra en de Zafira waren de meest verkochte wagens in hun respectievelijke segmenten, de Astra was de meest verkochte fleetwagen.

Chevrolet wordt belangrijke speler in Europa
Met 112.800 verkochte autoâs in het derde kwartaal van dit jaar (een groei van 28%) behaalde Chevrolet een recordmarktaandeel van 2,05%, een stijging met 0,3 punten. âIn de maanden augustus en september situeerde het Europese marktaandeel van Chevrolet zich boven de 2 procent met een totale verkoop van 328.300 wagens. Daarmee vestigt Chevrolet zich als een belangrijke speler en als het snelst groeiende volumemerk in Europa,â verklaarde Browning.

Saab groeit in Zuid-, Centraal- en Oost-Europa
In de eerste drie kwartalen van dit jaar verkocht Saab 64.580 autoâs. Hoewel de totale verkoop er licht op achteruitging, groeit het merk in Zuid-Europa alsook in Centraal- en Oost-Europa.

Cadillac, Corvette en HUMMER
Cadillac verkocht dit kalenderjaar al 3.390 autoâs in Europa, een stijging met 30,7%, met een sterke groei in Rusland, Oostenrijk, Denemarken, Spanje en Italië. Corvette verkocht 1.034 auto's en de verkoop van HUMMER steeg met 11,5% tot 1.520 voertuigen.

General Motors Corp. (NYSE: GM) is al 76 jaar lang âs werelds grootste automobielfabrikant. GM werd opgericht in 1908 en heeft momenteel wereldwijd zoân 280.000 medewerkers. GM heeft zijn hoofdkantoor in Detroit en produceert voertuigen in 33 landen. In 2006 kochten automobilisten uit de hele wereld bijna 9,1 miljoen voertuigen onder de merknamen Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn en Vauxhall. In Europa verkoopt GM de modellen van Opel, Vauxhall, Saab, Chevrolet, Cadillac, Corvette en Hummer in meer dan 30 landen. GM heeft er 10 productie- en assemblagefaciliteiten in zeven landen en heeft zoân 60.000 medewerkers.