Gemeente Epe


Daling belastingen gemeente Epe

Als één van de weinige gemeenten in Gelderland gaat de gemeente Epe lagere belastingen heffen in 2008. De rioolrechten voor eigenaren daalt met 6% en voor gebruikers met 13%, terwijl voor de OZB een stijging geldt van 0,07%. De afvalstoffenheffing stijgt met 2,4%. Al met al betekent dit een daling van belastingen in de gemeente Epe.

Tijdens de presentatie van de begroting (vorige week dinsdag) gaf de gemeente Epe al aan dat de belastingen hetzelfde zouden blijven als in 2007. Dat de belasting op het rioolrecht zou dalen was al bekend en ook het inflatiepercentage van 2% voor de OZB stond vast.

Nu is duidelijk geworden dat de OZB met slechts 0,07% stijgt, ipv 2% inflatie. Dit komt doordat de gemiddelde waarde van onroerend goed in de gemeente Epe minder stijgt dan het landelijk gemiddelde. Hierdoor krijgt de gemeente een hogere uitkering van het rijk en deze hogere uitkering geeft de gemeente terug via een lagere stijging voor de OZB. Al met al dus een daling in belastingen doordat de OZB zeer weinig stijgt en het rioolrecht daalt.