Provincie Noord-Brabant

1. Vierde Bergboezem Breda GS stemmen in met het verzoek van reconstructiecommissie De Baronie om maximaal 107,3 ha te begrenzen als Ecologische Hoofd Structuur (EHS) in het gebied van de Vierde Bergboezem (ten noorden van Breda). Daarmee ontstaat een mogelijkheid om gronden aan te kopen en het gebied in te richten voor waterberging, natuur, cultuurhistorie en recreatie. Met deze toevoeging van EHS komt er een aaneengesloten zone van natuurgebieden tussen natuurreservaat De Berk (ten westen van Prinsenbeek) en de kerngebieden Slangwijk en Haagse Beemden.

2. Productiecapaciteit Essent Leveringszekerheid en duurzaamheid zijn belangrijke doelen van het Brabants energie beleid. De plannen voor uitbreiding van de productiecapaciteit van Essent worden in dat kader beoordeeld. Dit hebben GS geantwoord naar aanleiding van vragen van mevrouw B. Verstappen van de Partij voor de Dieren.

3. Agro en Co 'op stoom' In 2006 zijn de activiteiten van de Stichting Agro en Co 'op stoom gekomen'. Dit blijkt uit het hoge aantal nieuwe initiatieven (74), een volle en evenwichtige projectenportefeuille en een groeiende bekendheid. De focus op innovatie en het schaalniveau van de initiatieven is weliswaar verbeterd ten opzichte van 2006, maar in veel gevallen nog niet voldoende. Dit staat in de jaarrapportage van Stichting Agro en Co. In 2006 heeft Agro en Co in totaal de beschikking gehad over 692.500 euro subsidie. Agro en Co stimuleert innovatie en ondernemerschap in de agrarische sector en het landelijk gebied.

4. Studiereis Een medewerker van de provincie neemt deel aan een ambtelijke studiereis naar het hoofdkwartier van Lockheed Martin, de bouwer van de Joint Strike Fighter. In het voorjaar van 2008 zal een bestuurlijke delegatie van de provincie een bezoek brengen aan de vliegtuigbouwer.

5. Subsidieverlening REAP Het Regionaal Economisch Actieprogramma (REAP) Zuidoost-Brabant krijgt voor 2006 alsnog een subsidie toegekend van 340.468 euro. Het REAP is een stimuleringsprogramma van overheid en bedrijfsleven om via praktijkprojecten de werkgelegenheid in de regio te verbeteren en de concurrentiekracht van bedrijven te versterken. De provincie wil in het kader van het provinciaal sociaal-economisch beleid het REAP-instrument nader bekijken.

6. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Cranendonck voor het verplaatsen van een gastank aan de Strijperdijk ong., de gemeente Eindhoven voor het verbouwen van het klokgebouw Strijp S; de gemeente Hilvarenbeek voor het bouwen van een werktuigenloods aan de Emmerseweg 12-14 te Diessen, de gemeente Veghel voor het aanleggen van een fietspad en een fietsbrug ter hoogte van Keldonk, de gemeente Sint-Anthonis voor het oprichten van een rolkas ter plaatse van Speklef 21 te Oploo, de gemeente 's-Hertogenbosch voor een appartementencomplex in het Paleiskwartier, de gemeente Hilvarenbeek voor de realisatie van 3 woningen aan de Biestsestraat 56 te Biest-Houtakker, de gemeente Baarle-Nassau voor 3 ruimte-voor-ruimte woningen Loveren 33a-35, de gemeente Oss voor de nieuwbouw van een school aan de Mondriaanlaan ong., de gemeente Asten voor woningbouw op de projectlocatie 't Hoekske, de gemeente Geldrop-Mierlo voor winkelruimte en appartementen aan de Dorpsstraat 163 en 163A te Mierlo, de gemeente Breda voor sportaccommodatie aan de Meulespie 2 te Teteringen, de gemeente Hilvarenbeek voor 6 woningen aan de van Bijsterveldtstraat ong. Te Haghorst.

Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 16 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Drimmelen voor de aanleg van een wandelpad en vissteiger langs de zuidoever van de Amer ten westen van het Amerkanaal.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring verleend en de bedenkingen gedeeltelijk ongegrond verklaard en gedeeltelijk buiten beschouwing gelaten van het vastgesteld bestemmingsplan Voormalig WOB-terrein van de gemeente Haaren, hebben gedeeltelijk goedkeuring verleend aan het vastgesteld bestemmingsplan Park Forum Zuid en Oost van de gemeente Eindhoven, hebben goedkeuring onthouden aan het bestemmingsplan Borchwerff II van de gemeente Halderberge, hebben gedeeltelijk goedkering verleend aan het vastgesteld bestemingsplan De Run 6000, herziening ASML van de gemeente Veldhoven en de bedenkingen ongegrond verklaard, hebben goedkeuring onthouden aan het vastgestelde bestemmingsplan Hoeve Biestheuvel van de gemeente Bladel, hebben het bestemmingsplan Centrum Heesch van de gemeente Bernheze en het vastgesteld bestemmingplan Oude Gracht 2006 van de gemeente Eindhoven gedeeltelijk goedgekeurd, hebben het vastgesteld bestemmingsplan Tolberg 2005 en het vastgesteld bestemmingsplan Kortendijk van de gemeente Roosendaal vastgesteld.

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 9 oktober    |
|2007                                              |


---- --