PvdA Rotterdam


Birsel was op bezoek bij Stadstoezicht

Di 9 Okt 2007 - Birsel Gülmüs

Raadsleden van de commissie ESMV gingen op 2 oktober op bezoek bij Stadstoezicht. Raadscommissies doen dat vaker, 'Externe Oriëntatie' noemen ze dat.
Vanuit de PvdA ging Birsel Gülmüs mee. Op verzoek van het interne blad van de dienst Stadstoezicht schreef zij onderstaand verslag.

"Voordat ik, Birsel Gülmüs, begon aan mijn deelname, kon ik bij de griffier van Gemeente Rotterdam aangeven voor welke deel van het werk van Stadstoezicht ik belangstelling had. Ik heb uiteindelijk gekozen voor cameratoezicht en parkeercontrole. Na een hartelijke ontvangst, een kennismakingsronde en een goede inleidende presentatie, zijn we verdeeld over verschillende groepen. Het viel me op dat de deelnemende medewerkers vele werkterreinen vertegenwoordigden.

Ik werd gekoppeld aan twee medewerkers samen met mijn collega raadsleden Ahmed Yildirim van CDA en Wilco de Bel van CU/SGP. We gingen in een dienstauto van Stadstoezicht richting de Witte de Witstraat. Daar gingen we via een zwaar beveiligde toegang naar de controlekamer van het cameratoezicht. Ik was erg nieuwsgierig en vroeg heel veel. Kunt u de camera inzoomen? Hoelang bewaart u de beelden? Wat doet u met de beelden als u delicten ziet gebeuren? Worden de cameras ook schoongemaakt? Werkt u ook samen met andere diensten die ook cameras hebben? Wat doet u met cameras die vervangen worden? Op al mijn vragen kreeg ik uitgebreid antwoord.

Na de ronde op de controlekamer gingen we de straat op, op de Meent. Daar gingen we controleren op parkeertijden. De meeste mensen hadden braaf betaald. We kwamen bij een grote SUV aan en zagen da ze al bijna een half uur niet betaald hadden. Overigens hadden ze ook nog een Frans kenteken. Toen wij bij de SUV stonden kwam de eigenaar naar zijn auto gelopen. De medewerker van stadstoezicht sprak hem vriendelijk, rustig en beleefd aan en vertelde dat zijn parkeerticket niet meer geldig is. Hierop haalde de eigenaar zijn schouders op en ging achter het stuur zitten en wilde wegrijden. De medewerker had al het kenteken van het SUV genoteerd in zijn handcomputer en begon te schrijven. Nadat hij klaar was gaf hij de bestuurder van de SUV een kopie van de bon van de boete.

Omdat ik lid ben van de ABC Commissie Kamer V, waar veel ambtenaren hun bezwaarschriften indienen voor behandeling, ben ik altijd nieuwsgierig naar de werkomstandigheden van de medewerkers. Hier heb ik ook met onze begeleiders over gepraat. We spraken over werkdruk, over werktijden, over carrièrekansen. Of ze tevreden zijn over hun werk en of ze blij naar hun werk komen.

Om 16.30 kwamen we weer terug op de Wijnkade voor een afsluitende evaluatie.
Bij deze evaluatie hebben de gemeenteraadsleden en medewerkers ervaringen uitgewisseld en hebben we gepraat over wat we met elkaar, voor elkaar kunnen doen. We spraken toen over carrièreperspectieven voor de medewerkers, over de kwaliteit en kwantiteit van de spullen die gebruikt worden tijdens het werk en over de groei en organisatie van het Stadstoezicht. En over Madrid en de prijs die daaraan was gekoppeld.

Ik vond het erg leuk bij Stadstoezicht en wil langs deze weg alle mensen bedanken die deel hebben genomen aan deze geslaagde en voor mij leerzame dag.

Met vriendelijke groeten,

Birsel Gülmüs, PvdA Fractie "

Dossier


* Birsel Gülmüs

Foto album


* PvdA test toegankelijkheid CS