Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, oktober 2007

HET GEHEIM VAN KUNSTBENDE

De inschrijvingen voor Kunstbende - dé wedstrijd voor jong creatief talent - zijn weer van start gegaan! Alle disciplines van de kunst komen aan bod, van theater tot film. Dit jaar wordt wegens grote belangstelling een nieuwe categorie geïntroduceerd: FASHION! Alles mag en alles kan, als het maar geïnspireerd is op het thema, voor Kunstbende 2008 is dat 'GEHEIM'...

Kunstbende wordt alweer voor de 18e keer georganiseerd. Ook dit jaar gaat de wedstrijd van start met een opvallende postercampagne. Misschien dat de modellen bekend voorkomen? Dat kan! Kunstbende heeft gebruik gemaakt van haar eigen deelnemers. Want wie kan Kunstbende beter uitstralen, dan onze eigen deelnemers?

Myrthe (19 jaar) heeft ieder jaar meegedaan aan verschillende categorieën. Myrthe is nu helaas te oud om mee te doen, maar gelukkig gaat Myrthe verder op ArtEZ hogeschool voor de kunsten met de opleiding 'Modevormgeving' om haar creativiteit te ontwikkelen. Natuurlijk is Myrthe erg blij dat haar passie dit jaar een nieuwe categorie is geworden: Fashion

Seun (14 jaar) heeft twee keer meegedaan aan de categorie 'Dans' met een poplockin/electric-boogie-act. De jonge Seun danst nu al professioneel, maar natuurlijk doet hij ook dit jaar weer mee aan Kunstbende.

Myrthe en Seun zijn dit jaar hét gezicht van Kunstbende. En wat zou er in die kist zitten?! Daar rust hét geheim van Kunstbende 2008!

Alle creatieve jongeren van Nederland tussen de 13 en 18 jaar mogen meedoen. Iedereen krijgt vijf minuten podiumtijd om zijn of haar geheim prijs te geven. Deelnemers kunnen zich opgeven voor 8 categorieën: Muziek, Dans, Theater, Expo, Taal, Fashion, Film en Alles Mag.

De regionale voorrondes starten in maart en lopen tot en met 1 juni 2007. De landelijke finale vindt plaats in juli. Deelname aan Kunstbende is gratis. Inschrijving is mogelijk op www.kunstbende.nl.

-einde persbericht-