Gemeente Ede

nummer 198 / Ede, 9 oktober 2007

Dinsdag 30 oktober 2007 gespreksavond in Hent uut t Zaand in Wekerom College van B en W brengt werkbezoek aan Noord-Oost Ede

Het college van burgemeester en wethouders van Ede brengt dinsdag 30 oktober 2007 een werkbezoek aan Noord-Oost Ede. s Middags maken de collegeleden een rondrit langs Hoog Baarlo en Deelen. s Avonds is er voor de bewoners van Wekerom, Harskamp, Otterlo en Hoenderloo een gespreksavond in zaal Hent uut t Zaand in Wekerom. Deze bijeenkomst, die de Algemene Belangenvereniging Noord-Oost Ede en het college van B en W organiseren, begint om 20.00 uur.

Het college gaat s middags eerst naar landhuis De Windewaai. Daar stelt het college zich ook op de hoogte over de ontwikkelingen rond het aan te leggen recreatieve fietspad van Hoenderloo naar Schaarsbergen.
Vervolgens gaat het college naar Deelen, waar een locatie van de Hoenderloo Groep is gevestigd. Bij de Hoenderloo Groep verblijven jongeren die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Op Deelen bevinden zich verschillende leef- en gezinsgroepen. Het college krijgt er een rondleiding.

Gespreksavond
Voor de gespreksavond heeft het bestuur van Algemene Belangenvereniging Noord-Oost Ede verschillende onderwerpen bij de gemeente aangekaart. Aan de orde komt de stand van zaken van woningbouw in Otterlo, Wekerom en Harskamp. Een ander item is de Regio Belangenvereniging Noord-Oost Ede, die zich inzet voor het zorgvuldig afwegen van belangen bij plannen die van invloed zijn op mens en dier op de Veluwe. Een voorbeeld is de Reconstructie Bestemmingsplan Buitengebied, die tijdens de bijeenkomst ook aan bod komt.

Informeel gesprek
In het tweede deel van de avond kunnen belangstellende bezoekers een informeel gesprek voeren met burgemeester Tineke Netelenbos, de wethouders Wilke Dekker, Peter van t Hoog, Frank van Zuilen, Simon van de Pol en Roel Kremers. Ook de gebiedsagenten, de verkeerskundige en enkele projectleiders Ruimtelijke Ordening zijn aanwezig om tijdens de inloopbijeenkomst zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. De burgemeester en de wethouders geven allemaal een toelichting op hun portefeuille.
Hent uut t Zaand aan de Vijfsprongweg 32-36 in Wekerom gaat om 19.30 uur open. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 22.15 uur, maar ook eerder vertrekken of in de loop van de avond komen is mogelijk.

Programma collegebezoek Noord-Oost Ede op dinsdag 30 oktober 2007

14.30 uur Verzamelen bij zaal Hent uut t Zaand, Vijfsprongweg 32-36, Wekerom

14.45 uur Per bus via Otterlo naar Hoenderloo - Hoog Baarlo

15.15 uur Bezoek landhuis De Windewaai (de heer Duizendstraal), i.v.m. aan te leggen recreatief fietspad Hoenderloo-Schaarsbergen

16.00 uur Richting Hoog Deelen

16.15 uur Bezoek jongenshuis van Hoenderloo groep, vliegveld Deelen, Bezoek gebouw, koffie

17.15 uur Terugreis naar Hent uut t Zaand

18.00 18.15 uur Persmoment

Aansluitend borrel en eten.

---