Gemeente Zaanstad

04-10-2007

De gemeente Zaanstad is erg blij met het voornemen van minister Vogelaar om de komende tien jaar ongeveer 3,4 miljoen per jaar te investeren in Poelenburg.

"Samen met Rochdale, Parteon, ZVH zijn wij al 2 jaar bezig met het Masterplan voor Poelenburg. Dit plan wordt in december ter vaststelling aan de raad voorgelegd. Door de toewijzing van het geld kunnen wij in Poelenburg een éxtra kwaliteitsimpuls geven. Goed nieuws voor de bewoners van Poelenburg dus! Vanuit de toegezegde middelen kan bijvoorbeeld een geluidscherm worden aangebracht tussen de A8 en de geplande woningen. Hier gaat de leefbaarheid van de wijk enorm op vooruit", aldus wethouder Ronald Ootjers. "Een ander voorbeeld is dat wij een multifunctioneel centrum kunnen maken. Het centrum Jong en de brede school krijgen hier al onderdak, maar met het geld van minister Vogelaar kunnen wij wellicht ook een sociaal servicepunt voor de WMO en een bibliotheekvoorziening realiseren'.

De plannen die de gemeente Zaanstad voor Poelenburg heeft, zijn vastgelegd in het wijkactieplan. Zaanstad heeft tot eind november de tijd om met de woningcorporaties de financiële paragraaf in die plannen vast te leggen. Als de minister daarop haar akkoord geeft, dan worden de extra middelen ook daadwerkelijk beschikbaar gesteld.