Gemeente Zevenaar



01-10-2007: Gemeentehuis Zevenaar moet vernieuwen

De gemeente Zevenaar heeft dringend behoefte aan nieuwe huisvesting. De gemeente wil zorgen voor een goede dienstverlening aan de inwoners, met een goed toegankelijk en uitnodigend gebouw. De balies moeten worden verbeterd zodat klanten nog beter geholpen kunnen worden.

Het huidige gemeentehuis is nog niet overal goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en de uitstraling van het gebouw is niet meer van deze tijd.

Er zijn te weinig goede werkplekken voor de ambtenaren en op veel punten voldoet het gebouw niet meer aan de Arbonormen. Zo zijn er werkplekken zonder direct licht van buiten en is er daarnaast te weinig ruimte voor werkplekken. De klimaatbeheersing in het gebouw is ronduit slecht.

De afgelopen tijd heeft de gemeente een programma van eisen laten opstellen. Dat programma is nu afgerond. Het is de bedoeling om sommige ruimtes voor meerdere doeleinden te gaan gebruiken zodat de ruimte optimaal benut wordt. Flexwerkplekken zijn echter geen optie voor de gemeente.

Inmiddels zijn er drie mogelijke locaties bekend voor het gemeentehuis. Het gaat om de huidige locatie op het Raadhuisplein, de BAT-locatie en om een locatie in Zevenaar Oost.

De gemeenteraad moet hierover nog een voorstel krijgen en dan een beslissing nemen over de locatie van het gemeentehuis. De raad maakt ook de keuze voor verbouw of nieuwbouw.