Waterschap Velt en Vecht


bezoekers

Open dag RWZI Emmen succesvol met 1500 bezoekers

NIEUWSBERICHT -8-10-2007

Zaterdag 6 oktober zijn er 1500 bezoekers geweest bij de open dag op de rioolwaterzuiveringsinstallatie, kortweg de zuivering, in Emmen.

Aanleiding was de opening van de renovatie. Gedurende 2006 en 2007 zijn de zuivering en het slibbedrijf grondig gerenoveerd. Veel installaties en machines zijn vernieuwd of verbeterd. En er is een aantal onderdelen bijgebouwd zoals de geavanceerde slibpers die zaterdag te bekijken en te beluisteren was voor de ingelanden van het waterschap.

Vrijdagmiddag heeft dijkgraaf Wolthuis de renovatie geopend door samen met kinderen van groep 8 van Het Pallet uit Bargeres geen champagnefles, maar waterballonnen kapot te gooien tegen het vernieuwde bedrijfsgebouw.

Zaterdag zijn 1500 mannen, vrouwen en kinderen komen kijken. De twee mascottes van het waterschap Droppie Water liepen rond en iedereen kon mee met een rondleider die de geheimen van het zuiveren van afvalwater onthulde. Mensen konden zelf zien, ruiken en voelen hoe afvalwater vies binnen komt en schoon geloosd wordt op de Verlengde Hoogeveensche Vaart.

De reacties waren zeer positief. Mensen die dagelijks langs het terrein rijden en zaterdag nieuwsgierig kwamen kijken. Een mevrouw gaf te kennen dat het haar een stuk duidelijker werd waar de waterschapslasten aan besteed worden. Voor de kinderen was er een speurtocht uitgezet over het terrein en konden proefjes doen en waterdiertjes benoemen.

Aan het einde van de middag praatten de rondleiders na over zoveel interesse voor de zuivering en zijn de ingelanden van het waterschap een beetje wijzer naar huis gegaan.

Voor het fotoverslag klik hier. (pdf)

Voor het themanummer Zuivering van de WATerleeft klik hier. (pdf)

Reacties kunt u sturen naar reactieopendag@veltenvecht.nl