Gemeente Venlo


Nieuws rond de raad

Op deze pagina:

Gemeenteraad in debat met de stad op 8 oktober
Informatiebijeenkomst gemeenteraad op 10 oktober: Is cultuur duur? Wijzigingen in vergaderingen raad
Raad heeft eigen pagina in het E3 Journaal: Raad & Daad Vragen over de raad?


---

Gemeenteraad in debat met de stad op 8 oktober

Venlo winkelstad, klaar voor de toekomst?

Op maandag 8 oktober gaat de gemeenteraad in debat met de stad over de binnenstad van Venlo. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Vragen die dan aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: wat is het consumentengedrag van de toekomst? Funshoppen en welness zijn in, kan dat in Venlo? Hoe kunnen ondernemers en de lokale overheid de binnenstad van Venlo sterk maken voor de consument van de toekomst? Welke locaties komen hiervoor in aanmerking - kan bijvoorbeeld het kazerneterrein in Blerick een rol spelen?

Aanvang bijeenkomst: 19.00 uur.
Locatie: Seacon VVV Stadion De Koel, Kaldenkerkerweg 182, Venlo

Meer weten...


---

Informatiebijeenkomst gemeenteraad op 10 oktober: Is cultuur duur?

Op woensdag 10 oktober 2007 vindt er een speciale informatiebijeenkomst over cultuur plaats in cultuurpodium Domani, aan het Dominicanenplein 15 in Venlo.

Tijdens de bijeenkomst informeert wethouder Peter Freij de leden van de raadscommissie Economie, verkeer en beheer en andere geïnteresseerde raadsleden over het cultuurbeleid en de culturele ambities van Venlo. Enkele gastsprekers zullen ingaan op de betekenis van cultuur voor de stad.
Directeur Sandra Boer van 'house-of-initiatives' - een bureau dat opereert op het snijvlak van cultuur en economie - houdt een lezing over het thema 'Is Cultuur Duur?'. Directeur Helen Eggenkamp van Kunstencentrum Venlo zal ingaan op de beleidsontwikkelingen van het Kunstencentrum in haar lezing 'Waar staat het Kunstencentrum Venlo in 2010'. En directeur Marcel 't Sas van Theater de Maaspoort zal inzoomen op het thema cultureel ondernemerschap.

De lezingen worden afgewisseld met optredens van jong talent. Zo zijn er optredens van een muziekleerling van het Kunstencentrum, leerlingen van de Vooropleiding Dans en pianiste Susanne Hardick, winnares van de Glenn Corneille Jong Talentprijs 2006.

De ontvangst start om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur en zal duren tot ongeveer 22.00 uur. De bijeenkomst is openbaar en gratis.


---

Wijzigingen in vergaderingen raad

Andere tijden
Er verandert iets: de raadscommissies Woonomgeving (WO) en Sociaal-Maatschappelijke Zaken (SMZ) verwisselen van plaats. Beide commissies vergaderen op de woensdagavond maar de aanvangstijd van de commissie SMZ is nu 18.00 uur en van de commissie WO 20.15 uur.

Andere locaties
Bovendien wordt het stadhuis verbouwd. Dat betekent dat de vergaderingen van de raad een aantal maanden op een andere plek zullen zijn.
De raadscommissies vergaderen in het gemeentearchief, aan de Dr. Blumenkampstraat 1 in Venlo.
De raadsvergaderingen zijn vanaf 26 september in Theater De Maaspoort, aan de Oude Markt 30 in Venlo.

---

Raad heeft eigen pagina in het E3 Journaal: Raad & Daad

Raad & Daad is de maandelijkse eigen pagina van de gemeenteraad van Venlo in het E3 Journaal. Op 2 mei verscheen deze pagina voor het eerst.De tweede editie is van woensdag 6 juni en op 5 september stond de eerste nazomerse editie in de krant.

Raad & Daad staat met een eigen stijl en kleur náást de bestaande gemeentelijke bekendmakingen. Zo kan iedereen op een herkenbare plek alles te weten komen over wat de raad is en doet. Als volksvertegenwoordiging vindt de raad het belangrijk om aan u als inwoners van de gemeente te laten zien wat hij doet. De raad wil uitleggen hoe en waarom bepaalde beslissingen worden genomen en mensen uitnodigen hun stem te laten horen bij commissie- of raadsvergaderingen.

Op Raad & Daad worden bijvoorbeeld raadsbesluiten toegelicht en er wordt aangekondigd wat in de commissievergaderingen op de agenda staat. Een andere belangrijke rubriek is Van de partij. Hiervoor schrijven alle zeven raadsfracties een eigen bijdrage. Daarin kunnen zij maandelijks hun visie geven op een onderwerp uit het raadswerk. Deze rubriek biedt de partijen een zeepkist om partijstandpunten te verduidelijken of andere politieke kwesties aan te kaarten.

Deze rubriek en de raadspagina als geheel dragen bij aan het eigen gezicht en de herkenbaarheid van de raad.

---

Vragen over de raad?

Voor vragen over de gemeenteraad kunt u bellen met de raadsgriffie: 077 - 359 9630 of mailen naar: raadsgriffie@venlo.nl.