Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 41 2007

Belangrijke stap herontwikkeling centrumplan Mook

Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 25 september 2007 vrijstelling van het geldende bestemmingsplan verleend voor het realiseren van een multifunctionele accommodatie (gemeenschapshuis, sporthal, bibliotheek, kinderdagverblijf), een zorg- en welzijnssteunpunt, 76 appartementen, 24 verpleegunits en 4 grondgebonden woningen in de directe omgeving van het kruispunt Groesbeekseweg/Kon. Julianastraat/Gelrestraat in het centrum van Mook.

Met het nemen van het vrijstellingsbesluit is opnieuw een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het centrum van Mook. Het gemeentebestuur heeft dit besluit genomen, nadat de raad in zijn vergadering van 30 augustus jl. al had ingestemd met de voorgestelde beantwoording van de zienswijzen, die tegen de herontwikkeling zijn ingebracht. Door deze raadsuitspraak ligt er een stevig bestuurlijk draagvlak voor de plannen van herontwikkeling.

De tegen de herontwikkeling ingebrachte zienswijzen zijn zorgvuldig en uitvoerig beoordeeld, maar hebben niet geleid tot een ingrijpende aanpassing van de bebouwingsplannen. Wel zijn burgemeester en wethouders mede naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen tot de conclusie gekomen, dat de infrastructuur anders moet worden ingericht dan eerder voorgesteld. Aan Woonmaatschappij Maasland - ontwikkelaar van de plannen - is gevraagd om met een nieuw plan voor de openbare ruimte te komen, waarin meer rekening wordt gehouden met kwetsbare verkeersdeelnemers en waarin het parkeren beter wordt geregeld. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders hebben overigens wel vastgesteld, dat de verkeersintensiteit op de Groesbeekseweg de beoogde herontwikkeling niet blokkeert.

Alvorens een besluit te nemen hebben burgemeester en wethouders ook gekeken naar het alternatief, dat door een bewonersgroep is ingebracht. Dit alternatief voorzag in een verschuiving van een gedeelte van het programma naar het perceel, waarop de Poort van Limburg is gesitueerd. Hoewel het gemeentebestuur waardering heeft voor de inzet van inwoners, heeft men dit alternatief afgewezen, omdat het stedenbouwkundig tot een aantal problemen leidt, de onderlinge versterking van functies door spreiding van bebouwing niet tot stand komt en de kosten daarvan minstens 2 miljoen à 3 miljoen meer bedragen dan van het plan, dat Woonmaatschappij Maasland heeft voorgelegd.

Nu het vrijstellingsbesluit is genomen, kan de architect de plannen uitwerken en kan er een aanvraag bouwvergunning worden ingediend. Bezwaar- en beroepsmogelijkheden tegen het vrijstellingsbesluit ontstaan op het moment, dat ook de bouwvergunning is afgegeven. Dit kan nog enkele maanden duren. Degenen, die een zienswijze hebben ingebracht, zullen daarover persoonlijk worden geïnformeerd, terwijl vanzelfsprekend ook aan dat besluit ruim bekendheid zal worden gegeven.

Tegelijkertijd met het vrijstellingsbesluit hebben burgemeester en wethouders ook een besluit genomen tot toekenning van hogere grenswaarden op grond van de Wet Geluidhinder voor delen van de nieuw te realiseren bebouwing. Tegen dat besluit staat wel bezwaar en beroep open. Verwezen wordt naar de afzonderlijke publicatie daarover.

.

Werkzaamheden aan het spoor

In de periode van 12 oktober tot 19 oktober a.s. worden in opdracht van Pro-rail op twee momenten onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de spoorlijn Venlo Nijmegen.

Afvoeren ballast NS terrein aan de Bovensteweg in Mook

Van vrijdag 12 oktober tot maandag 15 oktober.

In deze periode zal de firma Stukton bij werkzaamheden vrijgekomen ballast naar het NS terrein aan de Bovensteweg in Mook worden aangevoerd. Gedurende de werkzaamheden aan de spoorlijn zal er diverse malen laad- en losverkeer bij het depot zijn. Er wordt zowel overdag als s nachts gewerkt. Dagelijks zijn kranen aanwezig om de wagons uit te laden en via vrachtwagens weer af te voeren.

Afsluiting spooroverweg Bovensteweg

Vanwege de laadwerkzaamheden zal de spoorwegovergang Bovensteweg /Lindenlaan van 12 oktober 23:00 uur tot 15 oktober 05:00 uur diverse malen volledig worden afgesloten voor al het verkeer. Dus ook voor voetgangers en fietsers. Alternatieve routes zijn via de Veldweg, Rijksweg en Lindelaan. Aanwonenden kunnen geluidshinder ondervinden van machines, kranen en werktreinen. Ook hinder van de bouwverlichting is mogelijk.

Vervangen klemmen aan de Spoorbrug

In de nachten van maandag 15 oktober tot 19 oktober van 23:00 uur tot 06:00 uur wordt er onderhoud gepleegd aan de spoorbrug over de maas in Mook/Molenhoek. De klemmen die zorgen voor stabiliteit van de dwarsliggers (de bielzen waarop de wissels rusten) worden vervangen. Aanwonenden kunnen hinder ondervinden van het motorisch handgereedschap en de bouwverlichting die gebruikt wordt tijdens deze werkzaamheden.

Overlast aanwonenden

Voor het produceren van geluid ten gevolge van de beide werkzaamheden is op grond van artikel 4.1.5 van de APV ontheffing verleend door het college van B&W.

Geen personen vervoer over de spoorlijn Venlo- Nijmegen

Tijdens de werkzaamheden aan het spoor is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober zaterdag 13 en zondag 14 oktober de hele dag geen treinverkeer mogelijk op het traject Nijmegen Cuijk. Veolia zet tijdens deze periode bussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.veolia-transport.nl en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-1475 ( 0,35 p.m.).

Informatie

ProRail is opdrachtgever voor deze werkzaamheden. Met vragen of klachten hierover kunt u bellen naar de afdeling Klachten en Informatie. Deze is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 030 235 62 66. U kunt ook een e-mail sturen naar publiekscontacten@prorail.nl

Ontheffing APV - geluidhinder

Voor het uitvoeren van werkzaamheden aan en bij het spoor.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij op grond van artikel 4.1.5 van de APV ontheffing hebben verleend aan:


- Strukton Railinfra Zuid : het produceren van geluid ten gevolge van overladen van steenachtig materiaal (ballast), vanaf treinen in vrachtwagens. De werkzaamheden vinden plaats in de periode 12 - 15 oktober 2007, en kunnen zowel overdag als s nachts plaatsvinden.


- Hartog Infra Montage : het produceren van geluid ten gevolge van werkzaamheden aan de spoorbrug. De werkzaamheden vinden plaats in de periode 15 - 19 oktober 2007, tussen 23.00 en 6.00 uur.

Omwonenden zullen door de uitvoerende partijen per brief nader worden geïnformeerd

De besluiten tot verlening van ontheffing liggen van 10 oktober t/m 20 november 2007 tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaar indienen bij het college.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024-6969146

.

Ontheffing APV - geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij op grond van artikel 4.1.5 van de APV ontheffing hebben verleend aan:


- Dhr. H. Jacobs voor het houden van een verjaardagsfeest met versterkte levende muziek op 12 oktober 2007 in zijn bedrijfspand aan de Lindenlaan 57^e te Molenhoek van 19.00 uur tot 00.30 uur.

Dit besluit tot verlening van ontheffing ligt van 10 oktober t/m 20 november 2007 tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 200, 6585 ZK Mook

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau BZ, tel. 024-6969118.

Vaststelling Ontwerp Partiële Herziening V Stimuleringsplannen.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben, gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bij besluit van 18 september 2007 het ontwerp van de Partiële Herziening VI van de Stimuleringsplannen voor Natuur, Bos en Landschap gewijzigd vastgesteld. De Stimuleringsplannen doen dienst als natuur-, beheers- en landschapsgebiedsplan die de Provincie dient op te stellen voor de uitvoering van de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer en de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000.

Ter inzage legging

Het ontwerpplan ligt zes weken ter inzage. Gedurende de periode 27 september 2007 tot 8 november 2007 kan het plan worden ingezien op de volgende plaatsen:


- het Gouvernement te Maastricht in de Bibliotheek op werkdagen van 8.30 12.00 uur en van 13.00 16.30 uur;


- Het gemeentehuis van alle gemeenten binnen Provincie Limburg tijdens kantooruren;


- Het kantoor van de dienst Landelijk Gebied Roermond tijdens kantooruren;


- Het kantoor van het Waterschap Peel en Maasvallei te Blerick tijdens kantooruren;


- Het kantoor van het Waterschap Roer en Overmaas te Sittard tijdens kantooruren.

Bedenkingen

Tot uiterlijk 8 november 2006 kan eenieder schriftelijk en mondeling bedenkingen kenbaar maken bij Gedeputeerde Staten, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Er kunnen alleen bedenkingen worden ingediend over de in Herziening VI voorgestelde wijzigingen. Degene, die schriftelijke bedenkingen indient, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

.

DRANK EN HORECAWET

VERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om gelet op artikel 3 en 4 van de Drank- en Horecawet een vergunning te verlenen aan:


- schuttersvereniging Gilde St. Sebastianus

inzageperiode: 10 tot en met 20 november 2007

reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode

nadere informatie: bureau bestuurszaken, 024-6969116

.

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.
Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Graag willen wij u erop wijzen dat tijdens de vergadering van de commissie Samenleving een presentatie wordt verzorgd door Biblioplus. U bent hierbij van harte welkom. Onderstaand vind u de conceptagendas voor de komende commissievergaderingen.

Commissie Samenleving
Dinsdag 16 oktober 2007 om 19.30 uur

* Informatie van Biblioplus

* Evaluatie verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2006
* Stand van zaken Intergemeentelijk Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar (IWGM)

Commissie Grondgebied
Woensdag 17 oktober 2007 om 19.30 uur

* Planvorming voormalig hotel de Plasmolen

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 18 oktober 2007 om 19.30 uur

* Beheerplan onderhoud gebouwen

* Groenbeheerplan

* 8-maandsrapportage

* Rekening en Begroting 2008