Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Onderwerp ( Persberichten
Datum ( dinsdag 9 oktober 2007


Kerkrade; tweemaal stroomuitval door hennepplantage

Tweemaal stroomuitval in hetzelfde wooncomplex aan de Struverstraat in Kerkrade, leidde de politie maandagmiddag naar enkele hennepplantages in datzelfde complex.

In verband met de vondst van de plantages hield de politie twee inwoners van 30 en 38 jaar uit Kerkrade aan. Deze verschenen bij de woning toen de politie samen met het energiebedrijf ter plaatse een onderzoek instelden, naar aanleiding van de tweede stroomuitval in korte tijd in het complex. Beide mannen verdwenen bij het zien van de politie in een auto, maar werden korte tijd later elders aangehouden.

In een woning, waarvan een van de mannen een sleutel bij zich had, werden twee hennepplantages van in totaal 830 planten aangetroffen. In een kelderruimte werden nog eens enkele zakken met daarin 3,5 kilo henneptoppen gevonden.

De elektriciteit bleek illegaal te zijn afgetapt.

Alle hennep en bij de plantages behorende apparatuur werden in beslag genomen. Beide aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Heerlen; zonder rijbewijs met alcohol op achter het stuur

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Joost van Vondelstraat in Heerlen een 32-jarige inwoner van Den Haag aangehouden, omdat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was en geen rijbewijs had.

Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden en lieten hem op de Joost van Vondelstraat stoppen. Hij bleek alcohol op te hebben en kon geen rijbewijs kentekenbewijs tonen.

Aan het politiebureau weigerde de man, die zeer recalcitrant was, mee te werken aan een ademanalyse. Tijdens zijn oponthoud schopte hij tegen een deur, waardoor deze werd vernield.

De man bleek helemaal geen rijbewijs te hebben en was in juni 2007 ook al eens bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Hoensbroek; verdachten koperdiefstal aangehouden

De politie heeft maandagavond op de Zandstraat in Hoensbroek twee mannen van 32 en 40 jaar uit die plaats aangehouden op verdenking van een inbraak in een school aan dezelfde straat.

Nadat een getuige de politie had getipt, hield deze het duo aan. Beide mannen hadden een tas bij zich met daarin gereedschap en koperen leiding.

De mannen verklaarden dat zij alles in een container hadden gevonden. Onderzoek wees uit dat er in een school was ingebroken. Beide Hoensbroekenaren ontkennen dat zij hebben ingebroken. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Einighausen; hennepknippers aangehouden

De politie heeft maandagavond in een leegstaand pand aan de Heistraat in Einighausen vijf personen aangehouden, die doende waren met het knippen van henneptoppen.

De aangehouden personen zijn drie mannen en twee vrouwen in de leeftijd variërend van 26 tot 52 jaar. Vier van hen zijn woonachtig in Kerkrade en een is afkomstig uit Geleen.

Bij de aanhouding heeft de politie vijf vuilniszakken henneptoppen en planten in beslag genomen.

De vijf verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --