Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 09-10-2007

Twee licht gewonden bij botsing
EMMER COMPASCUUM Bij een verkeersongeval op het Hoofdkanaal OZ in Emmer Compascuum raakten maandagmorgen een 33 jr. man uit Klazienaveen en zijn 2 jr. dochtertje licht gewond. De man haalde met zijn auto een tractor met aanhangwagen in. Op dat moment sloeg de tractor links af om een akkerland op te rijden. De auto botste tegen de zijkant van de landbouwcombinatie en raakte door de botsing total loss. De gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het Emmer ziekenhuis. De 16 jr. tractorbestuurder uit Nieuw Weerdinge bleef ongedeerd. De tractorbestuurder heeft richting aangegeven. De verklaringen van beide bestuurders lopen echter uiteen wat betreft het moment waarop de richtingaanwijzer in werking is gesteld. (07-183560)

Opnieuw in de fout
PATERSWOLDE Een 34 jr. inwoner van Paterswolde trekt zich kennelijk weinig aan van de inmiddels drie veroordelingen die hij de afgelopen jaren heeft gehad voor het rijden onder invloed. In de nacht van maandag op dinsdag was het namelijk weer raak. De man werd rijdend in zijn auto door de politie gecontroleerd op de Raadhuislaan in zijn woonplaats. En opnieuw had hij gedronken (0,6 promille). Na het afnemen van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. (07-183753)

Diefstal metaal
Het afgelopen weekeinde hebben metaaldieven weer op een tweetal plaatsen in Drenthe hun slag geslagen. Vanaf een bouwterrein nabij de Kloksbrug in de Tuinderslaan in Nieuw Amsterdam zijn drie stukken elektriciteitskabel van elk 50 meter gestolen. Schade naar schatting ongeveer 1000,- (07-183429)

Uit een bedrijfspand aan de Burgemeester J G Legroweg in Eelde zijn drie rollen koper van elk 1000 kg gestolen. Men kwam in het gebouw door een ruit te forceren. Om de zware rollen te vervoeren is een heftruck uit het bedrijf gebruikt. Geschatte schade ongeveer 30.000,- (07-183439)

Aan de Ossebroeken in Beilen is bij een in aanbouw zijnd pand steigermateriaal gestolen waaronder 80 aluminium ankers. Een staalkabel waarmee de steiger was vastgemaakt kon de dieven niet weerhouden. Gelet op de hoeveelheid en de grootte van sommige onderdelen moeten de dieven een aanhangwagen of vrachtwagen(tje) hebben gebruikt. Een schadebedrag is nog niet bekend. (070183463)

Duur potje zoetjes
MEPPEL Het stelen van een potje zoetjes t.w.v. 1,01 kwam een 60 jr. vrouw uit Meppel maandagmiddag te staan op een boete van 131,00. De vrouw werd betrapt in een winkel aan Het Vledder in Meppel. Ze verliet de winkel zonder deze zoetjes af te rekenen. Winkelpersoneel hield de vrouw aan en waarschuwde de politie. (07-183629)

Politie houdt twee verdachten aan na ruzie
BEILEN Maandagmiddag hield de politie in een woning in Beilen twee mannen van 49 en 27 jr. uit die plaats aan. De mannen worden verdacht van (zware) mishandeling van twee plaatsgenoten van 45 en 22 jr. Dit gebeurde omstreeks 13.30 uur in de Rozenstraat in Beilen. Bij de ruzie zou zijn geslagen met o.a. een houten knuppel. De verwondingen van het 49 jr. slachtoffer waren van dien aard dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Beide mannen doen aangifte. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de ruzie. (07-183611)

Man mishandeld en beroofd van fiets
EMMEN Een 25 jr. inwoner van Emmen is maandagavond op het fietspad langs de Rondweg in Emmen door vier jongens van zijn fiets geduwd, mishandeld en beroofd van zijn fiets. Doordat het slachtoffer zich verzette gingen de jongens er vandoor. Tijdens een uitgebreide zoekactie van de politie konden korte tijd later in de omgeving van het zwembad in Emmen vier verdachten worden aangehouden. Ze hadden de fiets van het slachtoffer nog bij zich. De vier verdachten, 16, 17, 18 en 19 jr. oud en allemaal afkomstig uit Emmen, zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07-183738)

50,- boete voor dumpen afval
RODEN Een 23 jr. inwoner van Wolvega kreeg maandag van de politie een boete van 50,- voor het dumpen van afval. Tijdens het afgelopen weekeinde werden een aantal zakken en tassen met huishoudelijk afval neergegooid bij een kledingcontainer aan de Westerbaan in Roden. De man uit Wolvega verklaarde dit te hebben gedaan tijdens een bezoek bij een kennis in Roden. Hij ruimde de rommel maandagmiddag weer op.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.