Politie Haaglanden

Persberichten 9 oktober

Haaglanden, 09-10-2007

Fietser onder tram
Den Haag Een 36-jarige Haagse fietste maandagmiddag 8 september diep in gedachten de trambaan bij het Hobbemaplein over en zag daarbij een tram over het hoofd. De fiets van de Haagse kwam klem te zitten onder de tram. De noodstop van de tram werkte snel genoeg om de fietser zelf te kunnen vermijden, maar een val was niet te voorkomen. Bij de val liep het slachtoffer een gebroken elleboog op, zij is door de GGD naar het Hagaziekenhuis Leyenburg vervoerd. De trambestuurder kwam met de schrik vrij.

Winkeldieven betrapt
Voorburg Personeel van een supermarkt aan de Koningin Julianalaan betrapte maandag 8 oktober om 15.30 uur een 45-jarige man uit Leidschendam die twee flessen port meenam zonder deze af te rekenen. Politieagenten namen de man mee naar het bureau waar bleek dat hij nog een week moest zitten vanwege openstaande boetes. Voor de winkeldiefstal kreeg de Leidschendammer een dagvaarding.

Een beveiligingsmedewerker van een supermarkt aan de Via Verdi zag maandag 8 oktober om 15.15 uur dat een 22-jarige man uit Leidschendam iets onder zijn jas stopte en snel de winkel verliet. Ook deze man werd aangehouden.

Schennisplegers aangehouden
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) - Drie mannen in de leeftijd van 63 en 73 zijn op maandag 8 oktober om 15.00 uur in het recreatiegebied Vlietlanden aangehouden voor openbare schennispleging. Ze zijn meegenomen naar een politiebureau en kregen een proces-verbaal waarna zij weer mochten vertrekken.

Snoep mee zonder te betalen
Wassenaar Een 14-jarig meisje uit Wassenaar nam 8 oktober om 09.15 uur snoep mee uit een supermarkt aan de Luifelbaan zonder dit af te rekenen. Op het politiebureau kreeg het meisje in overleg met haar moeder een Halt-verwijzing.

Zonder rijbewijs achter het stuur
Rijswijk Tijdens een verkeerscontrole op de Generaal Spoorlaan controleerden agenten maandagmiddag 8 oktober omstreeks 14.20 uur een 29-jarige Hagenaar omdat hij geen autogordel droeg. Toen de man tijdens de controle naar zijn rijbewijs werd gevraagd, bleek hij in het geheel niet over een rijbewijs te beschikken. De man werd aangehouden en mocht met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Snelheidscontroles
Rijswijk Bij snelheidscontroles op de Prinses Beatrixlaan en de Generaal Spoorlaan, controleerde Politie Haaglanden maandagavond 8 oktober tussen 18.00 uur en 23.00 uur 1884 bestuurders op hun snelheid. In totaal kregen 169 bestuurders een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur.

Minderjarige slopersaangehouden
Naaldwijk Naar aanleiding van een melding dat een aantal jongeren ruiten vernielde van een slooppand aan de Dijkweg, gingen agenten maandag 8 oktober omstreeks 15.15 uur poolshoogte nemen. Ter plaatse zagen de agenten een meisje wegrennen en kwamen er vervolgens twee jongens en een meisje het pand uit. Zij werden allen aangehouden. Gezien de leeftijd van het viertal, 13, 14 en 15 jaar, werden de ouders in kennis gesteld. Drie van hen, uit Maasdijk en Naaldwijk, werden met een verwijzing naar Bureau HALT weer naar huis gestuurd. De 15-jarige Naaldwijker kwam niet meer voor een HALT-verwijzing in aanmerking en kreeg een proces-verbaal.

Winkeldiefjes betrapt
Naaldwijk Winkelpersoneel van een speelgoedzaak aan de Willem van Hooffstraat betrapte maandag 8 oktober omstreeks 16.10 uur twee elfjarige boefjes nadat deze een aantal speelgoedautos hadden gepikt. De twee s-Gravenzandse boefjes werden overgedragen aan de politie en bekenden dat zij de autootjes hadden gestolen. De ouders werden in kennis gesteld. De jongens zijn vanwege hun zeer jonge leeftijd niet strafrechtelijk vervolgbaar, maar zullen worden uitgenodigd bij Bureau HALT. De jongens mochten met hun ouders mee naar huis.

Te hard
Delft Politieagenten zagen 9 oktober om 01.20 uur een automobilist de A13 oprijden met zeer hoge snelheid. De 22-jarige man uit Rotterdam bleek 167 km/u te rijden. Het rijbewijs van de Rotterdammer bleek niet in orde te zijn. Hij ging met meerdere processen-verbaal op zak naar huis.

Vuurwapen in auto aangetroffen
Nootdorp (Pijnacker-Nootdorp) - Drie jongens in de leeftijd van 17 en 19 jaar afkomstig uit Pijnacker en Den Haag zijn op maandag 8 oktober omstreeks 13.40 uur op de Bartholomeuslaan aangehouden. Het drietal zaten met nog een vierde jongeman in een auto die werd gecontroleerd. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen waarna de inzittenden werden aangehouden. Tijdens deze aanhouding wist één van de verdachten te ontkomen. De identiteit van deze jongeman is bekend.

Hennepkwekerijen ontdekt
Zoetermeer - Op vier locaties in Zoetermeer zijn gisteren, maandag 8 oktober, hennepkwekerijen aangetroffen. De politie trof deze kwekerijen aan op de Velddreef, Staringhove, Dirc van de Doortogelaan en Multatulihove. De kwekerijen zijn ontmanteld en vernietigd. Tijdens deze ontmanteling bleek dat op alle adressen illegaal stroom werd afgetapt. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Huiselijk Geweld
Zoetermeer - Politieagenten hielden 8 oktober om 18.30 uur een 34-jarige man uit Zoetermeer aan. De Zoetermeerder wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw te hebben bedreigd en mishandeld. De vrouw deed aangifte. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen

Moeder en dochter op dievenpad
Zoetermeer Personeel van een supermarkt aan de Van Stolberglaan zag maandag 8 oktober om 18.45 uur een moeder en dochter spullen ter waarde van 22,89 euro meenemen zonder deze te betalen. De vrouwen in de leeftijd van 47 en 30 jaar uit Zoetermeer gingen met een proces-verbaal naar huis.