Gemeente Almelo

Rekenkamercommissie vraagt inwoners om onderwerpen

9 oktober 2007 - Iedere inwoner van Almelo kan onderwerpen voorstellen voor onderzoek door de Rekenkamercommissie Almelo. Als u wilt dat uw idee in aanmerking komt voor het onderzoeksprogramma 2008 2009, zend deze dan voor 1 november naar de Rekenkamercommissie Almelo.

De Rekenkamercommissie Almelo bestaat sinds september 2004. De leden van de commissie onderzoeken onder meer of de doelen die de gemeenteraad stelt ook daadwerkelijk bereikt worden en hoe de gemeente publiek geld besteedt.
De Rekenkamercommissie maakt bij haar onderzoeksprogramma gebruik van suggesties van de gemeenteraad, inwoners en belangengroeperingen. Uiteraard zijn er meer suggesties voor een onderzoek dan de Rekenkamercommissie kan onderzoeken. De Rekenkamercommissie bepaalt uiteindelijk zelf welke onderwerpen ze gaat onderzoeken. Om tot een goede keuze te komen, beoordeelt de Rekenkamercommissie alle suggesties aan de hand van de volgende criteria:
* het onderwerp heeft een duidelijk financieel, maatschappelijk en/of politiek belang;

* er is sprake van een risico met relatief ernstige financiële of maatschappelijke gevolgen;

* er is twijfel en sprake van falen over het bereiken van doelen en inzet van middelen;

* de meerwaarde van een onderzoek door de Rekenkamercommissie moet duidelijk zijn;

* het onderwerp moet voor de Rekenkamercommissie haalbaar zijn en het mogen geen onderwerpen zijn, waarvan de politieke besluitvorming nog moet plaatsvinden.

De Rekenkamercommissie heeft in de afgelopen drie jaren vijf onderzoeken uitgevoerd en is dit najaar gestart met onderzoeken naar de programmabegroting en de onderwijshuisvesting bij de gemeente. Een onderzoek naar de wijkontwikkelingsplannen zal binnenkort worden gepubliceerd.

Heeft u een onderwerp dat de Rekenkamercommissie volgens u zou moeten onderzoeken, geef dit dan aan haar door. Vermeld duidelijk wat u onderzocht wil hebben en waarom. De leden van de Rekenkamercommissie stellen uw ideeën op prijs. Uiteraard kunt u het gehele jaar door suggesties aan de Rekenkamercommissie doen. Deze ideeën worden dan op een zogenaamde groslijst geplaatst en bij het opstellen van een onderzoeksprogramma meegenomen in de afweging.

Voor het opstellen van het onderzoeksprogramma 2008-2009 wil de Rekenkamercommissie graag vóór 1 november a.s. suggesties voor onderzoeksonderwerpen te ontvangen. Gezien het lopende programma zullen nieuwe onderzoeksonderwerpen pas in de loop van 2008 kunnen worden gestart. Het is mogelijk indien zich de noodzaak voordoet, ingediende onderwerpen in een andere volgorde en planning te plaatsen.

U kunt uw brief sturen aan: Rekenkamercommissie Almelo Postbus 5100
7600 GC Almelo
Of mail naar: rekenkamer@almelo.nl
Lees alles over de Rekenkamercommissie

Zie ook:

* Rekenkamercommissie