Gemeente Zevenaar


05-10-2007: Koninklijke onderscheiding voor Aad Wijntjes

Op vrijdag 5 oktober 2007 is de heer A Wijntjes (Aad) onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor het speciaal onderwijs in De Liemers.

De heer Wijntjes (60) is bijna 30 jaar directeur geweest van de regionale school voor speciaal onderwijs De Schilderspoort in Zevenaar.

In zijn functie als directeur van De Schilderspoort heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en groei van de school. Gestart met 2 lokalen aan de Methen gegroeid naar een gebouw met 24 lokalen.

Aad Wijntjes is een enthousiaste en gedreven persoon. Hij is altijd op zoek naar nieuwe wegen om problemen op te lossen. Hij is niet alleen in grote mate verantwoordelijk geweest voor de uitbouw van de school, maar hij was ook een grote inspirator voor zijn personeel Juist zijn tomeloze inzet is een voorbeeld geweest voor zijn collegas. Hij hanteert het positieve motto: 'Niets is hopeloos ' ( als het ministerie weer eens met een vervelende maatregel kwam).

Aad heeft een duidelijke visie hoe het onderwijs aan "zijn" kinderen gestalte zou moeten krijgen. Ook al strookt zijn idee niet met de gevestigde mening, hij strijdt ervoor. Hierbij heeft hij altijd maar één ding voor ogen: het allerbeste voor zijn zorgleerlingen en hun ouders en natuurlijk ook het beste voor zijn personeel.

Naast zijn functie als directeur van De Schilderspoort was hij betrokken bij diverse projectgroepen en commissies in De Liemers:
- Initiator en lid van de projectgroep Weer Samen Naar School, een samenwerkingsverband waarbij alle basisscholen in de Liemers zijn aangesloten. Door een kwalitatief goede en integrale leerlingenzorg kunnen meer kinderen opgevangen worden binnen het basisonderwijs.
- Voorzitter verschillende zorgplatforms, in een zorgplatform worden jaarlijks ± 200 kinderen besproken die voor speciaal onderwijs en/ of voor ambulante zorg in aanmerking komen.


- Oprichtring en inrichting van de Vereniging Personeelscluster Oost-Nederland, een samenwerkingsverband tussen 117 scholen voor Primair Onderwijs. Doel is het ondersteunen van alle scholen bij het ontwikkelen en uitvoeren van personeelsbeleid en het regelen van de vervanging van afwezige leraren (vervangingspool)