Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 09-10-2007

Oproep getuigen: beroving met vuurwapen

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 23-jarige vrouw op donderdagochtend 27 september omstreeks 07.00 uur bij de Theo Uden Masmanstraat. De vrouw liep hier in de richting van het station Schothorst toen ze nabij de seniorenflat Het Gein aangesproken werd door een man. De man trok een vuurwapen en eiste haar portemonnee. Deze gaf de vrouw en daarop liep de berover hard weg naar een pad dat naast de flat loopt. De geschrokken vrouw liep door en stapte in de trein. Zij deed later aangifte.

Signalement dader:

Blanke man, ongeveer 25 jaar, lengte ongeveer 1.75 cm., kort blond stekelhaar, puntige neus, smal gezicht, normaal postuur, droeg een zwart lederen korte jas en spijkerbroek.

De politie roept getuigen op van de beroving om zich te melden. Mogelijk hebben mensen kort voor de beroving de man zien lopen rondom de flat of het station Schothorst. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met het straatroofteam van de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT- In de nacht van maandag op dinsdag werd een alcoholcontrole in het district Eemland zuid. In totaal moesten 20 automobilisten blazen en een van hen had te veel gedronken. Deze automobilist blies 260 ug/l.

Fietsverlichting

AMERSFOORT- Op verschillende locaties in Amersfoort werd gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal werden 31 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verlichting.

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een meisje aangereden en de veroorzaker reed door. Omstreeks 15.30 uur reed een 41-jarige fietster samen met haar 7-jarige dochter over de Laakboulevard. Zij werd hier aangereden door een onbekend gebleven automobiliste. Deze automobiliste stapte uit, vroeg hoe het ging en stapt vervolgens snel weer in.

Laatst gewijzigd 09-10-2007 9:10 | © Politie Utrecht