Datum: 9 oktober 2007

Oude Wetering Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 34 jarige automobilist uit Obdam. Hij reed dinsdag 9 oktober rond 00.45 uur met zijn auto over de Alkemadelaan. De politie controleerde de man. Er werd drankgebruik vastgesteld. Hij werd dan ook aangehouden waarna aan het politiebureau een ademanalyse volgde. De uitslag hiervan was 605 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie nam daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Gouda Autodief op heterdaad aangehouden De politie heeft maandag 8 oktober rond 18.45 uur in een brandgang tussen woningen aan de Vossenburchkade een 25 jarige man uit Gouda aangehouden voor autodiefstal. Zo'n twee uur eerder wist hij vanaf een parkeerterrein van een sportvereniging aan het Groenhovenpark een Peugeot te stelen. De autosleutels had hij uit een jas gehaald die hing in een verenigingsgebouw. De eigenaar van de auto, een 64 jarige man uit Gouda, werd door een man er op attent gemaakt dat er in een auto werd ingebroken. De Gouwenaar zag nog net zijn auto wegrijden. De politie werd gebeld, startte een zoekactie, zag de auto even later rijden en ging er achter aan. Nabij de Zuidelijke Burgvlietkade reed de verdachte met de gestolen auto tegen een boom. Hij ging er lopend vandoor de wijk in. De politie zette de wijk af en kreeg luchtsteun van een politiehelikopter. Een buurtbewoner meldde de politie dat zij de verdachte in een brandgang had gezien. De politie trof hem daar aan en sloeg hem in de boeien. De bij de politie bekend staande veelpleger is voor het onderzoek ingesloten.

Krimpen aan de Lek Snelheidscontrole De politie heeft maandag 8 oktober een snelheidscontrole gehouden op de Molendijk. Er werd gecontroleerd van 08.00 tot 09.30 uur. Er werden twaalf processen verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u, terwijl de maximum snelheid op deze weg 50 km/u is.

Berkenwoude Rijden binnen geslotenverklaring De politie heeft maandagmiddag 8 oktober een 16 jarige bestuurder van een landbouwvoertuig met aanhangwagen bekeurd voor het rijden binnen een geslotenverklaring. Agenten zagen de bestuurder rijden over de Zuidbroekse Opweg. Omdat deze weg gesloten is voor voertuigen waarvan het totale gewicht hoger is dan 15 ton, werd er een controle uitgevoerd. De bestuurder bleek geen ontheffing te hebben voor het rijden over de 15 tonswegen. Na het wegen van het voertuig met aanhanger bleek een overschrijding van ruim 9000 kg.

--------------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --