Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wethouders brengen basisscholen in beweging

Op dinsdag 9 oktober openen wethouder Bolsius en wethouder Schrijer twee schoolsportpleinen en twee schoolsportverenigingen. Een schoolsportplein komt bij Openbare Basisschool Over De Slinge in Pendrecht.

Zij doen dat in het kader van de Zuid pakt uit!-week. Een week waarin de ontwikkelingen binnen het Pact op Zuid centraal staan.

Schoolsportplein

Een schoolsportplein biedt de mogelijkheid diverse sportactiviteiten direct bij de school plaats te laten vinden. De mogelijkheden op een schoolsportplein zijn veelzijdig: van meerdere teamsporten op het sportveld, tot individuele sporten. Er is ook ruimte voor denksporten als dammen en schaken. Het Pact op Zuid biedt financiële mogelijkheden om deze collegeperiode jaarlijks twee schoolsportpleinen op Zuid aan te leggen.

Schoolsportvereniging

Een schoolsportvereniging wordt opgezet in wijken waar weinig tot geen sportverenigingen zijn en/of weinig kinderen lid zijn van een sportvereniging. De schoolsportvereniging biedt dicht bij de school sport aan waardoor kinderen in een vertrouwde omgeving kennis kunnen maken met een sportvereniging. Als een kind officieel lid van een sportvereniging wordt, gaat het deelnemen aan de competitie op de hoofdlocatie van de vereniging, maar blijft trainen bij de school. De schoolsportvereniging wordt geïnitieerd door en staat onder regie van Rotterdam Sportsupport en wordt als vernieuwend sportaanbod ondersteund door het NOC*NSF.

Beide initiatieven vormen een onderdeel van het Rotterdamse beleid om de sportparticipatie van kinderen te vergroten en een gezonde levensstijl te stimuleren.

I love RZ logo Zuid Pakt Uit!-week

De opening van de schoolsportpleinen en schoolsportverenigingen is onderdeel van de Zuid Pakt Uit!-week (8 tot en met 13 oktober 2007). In deze week vieren de deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Charlois, de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties Woonbron, De Nieuwe Unie, Com.wonen, Vestia en WBR samen met de bewoners van Zuid en de rest van Rotterdam de eerste verjaardag van het Pact op Zuid. De Zuid Pakt Uit!-week laat zien dat alle partners van het pact op Zuid keihard werken aan de verbetering van Rotterdam-Zuid. De week is gevuld met opleveringen, ondertekeningen, openingen en eerste palen. Ook de beleidsmakers en bewoners van Noord en Zuid worden niet vergeten in het feestprogramma. Voor meer informatie zie www.pactopzuid.info.