Technische Universiteit Delft

Eerste DEWIS symposium: Women Sustaining the Future

Op dinsdag 9 oktober vindt het eerste symposium plaats van Delft Women in Science (DEWIS), het netwerk voor vrouwelijke wetenschappers binnen de TU Delft. Met het symposium 'Women Sustaining the Future' wil DEWIS laten zien welke bijdrage vrouwelijke technische wetenschappers kunnen leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen, in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid.

"Vrouwelijke wetenschappers zijn heel breed georiënteerd", zegt prof.dr.ir. Sevil Sariyildiz, voorzitter DEWIS. "Ze kijken altijd naar de maatschappelijke impact van technologie: wat kan de samenleving ermee? Daarmee benut je de wetenschap uiteindelijk voor het welzijn van de maatschappij."

De sprekers op het eerste DEWIS symposium zullen zich vooral richten op de rol die vrouwen in de technische wetenschappen kunnen spelen op het gebied van duurzaamheid. Onderzoekers dr. Esther Blom en dr. Patricia Osseweijer van de TU Delft zullen dit tijdens het symposium via concrete technische projecten illustreren.

Spreker prof.dr. Nancy Hopkins is de vrouw die aan het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) met succes het bewustwordingsproces in gang zette dat de talenten van vrouwelijke wetenschappers evenzeer moeten worden benut als die van mannelijke wetenschappers.

De andere sprekers bij 'Women Sutaining the Future' zijn prof.dr. Klaas van Egmond, directeur Milieu en Natuur Planbureau en dr. Mineke Bosch van het Centrum voor Gender en Diversiteit van de Universiteit Maastricht en bestuurder van het European Platform of Women Scientists.

Daarnaast zal tijdens het symposium de eerste DEWIS-prijs uitgereikt worden aan de beste vrouwelijke promovenda van het jaar, vastgesteld door een onafhankelijke jury.

Het symposium vindt plaats op dinsdag 9 oktober in het Cultureel Centrum van de TU Delft (Mekelweg 10) van 13:00 tot 17:30 uur. Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar dewis@tudelft.nl.

De laatste informatie over het symposium vindt u op www.dewis.tudelft.nl.