Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Congres Cognitieve Revalidatie

9 oktober 2007
9.00 - 17.30 uur

Op dinsdag 9 oktober organiseert de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) het congres "Cognitieve Revalidatie: onderzoek in de praktijk en praktijk in het onderzoek". Het congres, dat deel uit maakt van het NWO onderzoeksprogramma Cognitie, wordt geleid door ervaringsdeskundige Max Pam.
Vooruitstrevende wetenschappers en behandelaars koppelen de behandeling van patiënten aan recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van cognitieve revalidatie. Aan de orde komen: de diagnostiek, therapie, begeleiding, zorg en voorlichting gericht op het verminderen van cognitieve stoornissen en beperkingen ten gevolge van hersenletsel. Wat zijn de praktische consequenties van wetenschappelijke inzichten in de dagelijkse praktijk? Maar ook: hoe beïnvloeden praktijkgevallen de theorie?
Dit congres wil een bijdrage leveren aan de kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk op het gebied van cognitieve revalidatie. Het congres is bedoeld voor artsen, therapeuten, psychologen en wetenschappers.

Media zijn hierbij, na aanmelding, van harte welkom. Meer informatie op www.nwo.nl/cognitie, aanmelden voor de pers via Karin Snijders, t: +31 (0)70 344 0933, cognitie@nwo.nl.

Locatie: Hotel Theater Figi in Zeist. Tijd: van 9.00 uur tot 17.30 uur.

Zie ook de Cognitie-pagina's.