Politie Zaanstreek-waterland
Nieuwsberichten zondag 7 oktober

Zaanstreek-Waterland, 07-10-2007

Politie houdt verdachte van autokraken aan

Zaandam, 6 oktober 2007, 11.39 uur

De politie heeft zaterdag een 39-jarige man uit Zaandam aangehouden na een inbraak in een bedrijfsbusje dat stond geparkeerd op de Vermiljoenweg. De ruit was ingeslagen en enkele goederen buitgemaakt. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten tot het onderzoek is voltooid. De man is een bekende van de politie. Hij wordt ook verdacht van enkele andere auto-inbraken die vrijdagavond- en nacht zijn gepleegd.

Meisje gewond op kermis

Assendelft, 6 oktober 2007, 19.44 uur

Surveillerende agenten hebben op de kermis in Assendelft een elfjarig meisje uit Assendelft aangetroffen met een zeer pijnlijke pols. Het meisje was met haar pols bekneld geraakt toen de beschermbeugel van een attractie naar beneden ging. Zij wist zich te bevrijden en omstanders hebben de attractie stop laten zetten. Het meisje is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Politie houdt dronken man aan na auto-ongeluk

Assendelft, 6 oktober 2007, 23.30 uur

Om 23.00 uur ontstond een aanrijding tussen twee auto's op de kruising van de provinciale weg Purmerend-Buitenhuizen en de Communicatieweg Oost te Assendelft. Beide auto's reden op de provinciale weg uit de richting van Westzaan. Een 39-jarige man uit Zaandijk reed achter op de auto van een 28-jarige man uit Koog aan de Zaan. De politie, die ter plaatse kwam, vermoedde alcoholgebruik bij de man uit Zaandijk. Hij bleek drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij mocht dan ook niet meer verder rijden. Zijn auto is meegenomen naar het politiebureau en zijn rijbewijs is ingevorderd. Justitie beslist wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt.

Politie onderzoekt steekpartij (1)

Purmerend, 6 oktober 2007, 04.31 uur

In de Kerkstraat ontstond ruzie tussen enkele jongemannen. Daarbij is gestoken en is een 28-jarige man uit Purmerend gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. De vermoedelijke dader is niet aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Meerdere bestuurders aangehouden

Purmerend, 6 en 7 oktober 2007

Een 59-jarige motorrijder uit Purmerend reed zaterdag rond het middaguur over de Jaagweg richting Amsterdam, en stopte voor een verkeerslicht dat op rood stond. De auto die achter de motorfiets reed, stopte niet op tijd en reed tegen de achterkant van de motor aan. De motorrijder viel daardoor met zijn motor op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. De auto stopte in eerste instantie naast een linksgelegen busbaan, maar vervolgens reed de automobilist zonder uit te stappen weer weg. De motorrijder had echter het kenteken van de auto gezien, en ook een getuige van het ongeval had het kenteken genoteerd. Politieagenten die een onderzoek instelden, hebben korte tijd later de auto verlaten aan de Bovenlandsestraat in Purmerend aangetroffen. Zij hebben de auto inbeslaggenomen en door een takelbedrijf weg laten halen. De bestuurder van de auto, een 29-jarige man uit Amsterdam, is achterhaald en later die middag door de politie verhoord. Justitie zal beslissen over teruggave van de auto en eventuele verdere gevolgen voor de bestuurder van de auto.

Net na middernacht zag een politieagent op het Netwerk een motorrijder zonder helm rijden. De agent keerde en reed achter de over de weg slingerende motorrijder aan, om deze vervolgens staande te houden op het Signaal. De agent deelde de motorrijder, die geen rij- en kentekenbewijs bij zich had, mee dat hij een bekeuring kreeg voor het rijden zonder helm en dat hij een ademtest zou moeten ondergaan. Toen de agent naar zijn auto liep om zijn bonnenboek te pakken, startte de motorrijder zijn motor en reed tegen de bumper van de politieauto aan. De agent haalde hierop de sleutels uit het contactslot van de motor. Vervolgens trachtte de motorrijder zijn motor op de standaard te zetten, waarbij de motor omviel en schade aan de politieauto toebracht. Nadat de motorrijder zijn motor alsnog op de standaard had gezet, rende hij hard weg. Na enkele minuten keerde hij terug, en is toen door de agent aangehouden. De motorfiets is overgebracht naar het politiebureau, net als de motorrijder, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs en inderdaad teveel te hebben gedronken. De 28-jarige man uit Haarlem heeft proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed, en boetes voor het rijden zonder helm, het rijden zonder rijbewijs en het zich niet kunnen legitimeren.

Surveillerende politieagenten zagen zondagochtend om 05.00 uur een auto op de Rozengracht een kerende beweging maken. Toen zij dichterbij kwamen, stapte de bestuurster over naar de passagiersstoel. Bij aanspreken bleek het een 17-jarig meisje uit Westzaan te zijn, gezien haar leeftijd zonder rijbewijs. De agenten hielden haar daarop aan. Bovendien bleek uit een blaastest op het politiebureau dat ze teveel had gedronken.

Politie onderzoekt steekpartij (2)

Purmerend, 7 oktober 2007, 00.44 uur
In de hal van een flat aan de Meteorenweg is een 26-jarige man neergestoken. Hij heeft meerdere steekwonden. Toen de politie ter plaatse kwam, verklaarde het slachtoffer de dader vaag te kennen. De vermeende dader is niet aangetroffen. Het slachtoffer is met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.



Laatst gewijzigd 07-10-2007 16:43