Politie Gelderland-Midden

Voorthuizenaar (75) ernstig gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 7-10-2007 16:00:59

VOORTHUIZEN - Een 75-jarige fietser uit Voorthuizen is zaterdagochtend vermoedelijk ernstig gewond geraakt nadat hij in zijn woonplaats was aangereden door een auto. De man is met onder meer een beenbreuk en hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Het ongeval gebeurde omstreeks half elf toen de Voorthuizenaar vanaf de Molenweg linksaf de Brugveenseweg op reed. Daarbij had hij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een veertigjarige vrouw uit Kootwijkerbroek, kennelijk over het hoofd gezien. De automobiliste had de fietser niet meer kunnen ontwijken waarna de man geschept werd. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet. (07-151670)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Amersfoorter ramt huis

Publicatiedatum: 7-10-2007 16:00:05

NIJKERKERVEEN - Een achttienjarige automobilist uit Amersfoort is in de nacht van zaterdag op zondag in Nijkerkerveen in beschonken toestand tegen een huis gereden. Niemand raakte daarbij gewond. De politie heeft de Amersfoorter aangehouden. De jongen bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Volgens zijn verklaring was hij door onbekende oorzaak bij het oprijden van een rotonde de macht over het stuur verloren. De auto raakte van de weg en kwam tegen de gevel van een nabij gelegen woning tot stilstand. Bij de Amersfoorter is een alcoholpromillage gemeten van 0,48. Voor een beginnende bestuurder is dat ruim twee keer teveel. De auto van de Amersfoorter had zware schade opgelopen en moest worden afgesleept. Bij de woning was sprake van steenschade aan een muur en een kapotte regenpijp. (07-151946)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Horecatoezicht in Ede: vier man opgepakt

Publicatiedatum: 7-10-2007 15:59:19

EDE - De Edese politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens horecatoezicht op en rond het Museumplein vier aanhoudingen verricht. Een 41-jarige Edenaar werd even voor één uur op de Marktstraat opgepakt nadat hij op heterdaad betrapt was wegens baldadigheid. De man had van enkele auto's de antennes afgebroken. De man bekende en heeft een proces-verbaal gekregen. Op het Museumplein werd rond kwart over één een 21-jarige Edenaar aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. De man zou zich in een horecazaak al misdragen hebben en werd door portiers naar buiten gewerkt. Daarbij was een schermutseling ontstaan met de portiers. Ook de Edenaar is later met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Een 37-jarige Bennekommer werd rond twee uur aangehouden nadat hij op de Nieuwe Stationsstraat een 52-jarige Edenaar geslagen zou hebben. Aanleiding tot de mishandeling zou te maken hebben met een eerder conflict. De Edenaar is in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. Even voor half vier meende een 28-jarige Bennekommer agenten uit te moeten schelden nadat hij op het Museumplein was aangesproken op zijn gedrag. Zo wilde de man na sluitingstijd nog een horecazaak binnengaan. Nadat agenten hem hadden uitgelegd dat hij beter kon vertrekken schold hij hen uit. Justitie legde de Bennekommer een boete op van 350 euro. (07-152015)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee auto's op elkaar door loslopende hond op A1
Publicatiedatum: 7-10-2007 15:58:25

TERSCHUUR - Een loslopende hond op de autosnelweg A1 bij Terschuur is er zaterdagmiddag de oorzaak van geweest dat twee auto's op elkaar zijn geklapt. Twee inzittenden hadden daardoor te kampen met nekklachten maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde rond kwart over drie op het traject tussen Apeldoorn en Amersfoort. Het verkeer moest plotseling afremmen voor een tot dusver onbekende hond die los langs de rijbaan liep. Een negentienjarige bestuurder uit Nijverdal kon niet tijdig stoppen en botste achterop zijn voorganger, een 28-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg. Twee inzittenden uit de auto van de Bunschoter, een 45-jarige vrouw uit Eemdijk en een 25-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg, liepen daarbij nekklachten op. De hond was inmiddels spoorloos verdwenen. (07-151770)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren bedreigd en bestolen, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 7-10-2007 15:57:38

OOSTERBEEK - Drie jongeren (twee Arnhemmers van vijftien jaar en een leeftijdsgenoot uit Huissen) zijn vrijdagmiddag op de Utrechtseweg tussen Oosterbeek en Arnhem bedreigd, mishandeld en bestolen. De politie is op zoek naar getuigen.

Volgens de slachtoffers waren ze op de Pastoor Bruggemanlaan in Oosterbeek al belaagd door een groepje van zeven jongens waarbij over en weer opmerkingen waren gevallen. Nadat de slachtoffers waren weggefietst richting Arnhem zouden ze door de groep zijn achternagereden. Ter hoogte van het KEMA-terrein op de grens van Arnhem en Oosterbeek zouden ze door de groep zijn klem gereden. Vervolgens zouden ze door enkelen zijn geslagen en werd op een gegeven moment een mes getoond. Daarna zou van de slachtoffers een identiteitskaart en een mobiele telefoon zijn buitgemaakt.

Signalementen
Van drie van de groep van zeven is een signalement bekend; Het zou gaan om jongens in de leeftijd van 15 a 16 jaar. Twee van hen waren blank terwijl een ander een getinte huidskleur zou hebben. Ze waren allen tussen de 1.60 en 1.70 lang. Een van hen, die met de getinte huidskleur, zou een gespierd postuur hebben. Twee zouden petjes op hebben; de kleinste van de drie had kort blond haar met gel erin. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien kunnen bellen met de politie Renkum/Wageningen via telefoonnummer 0900-8844. (07-151427)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zutphenaar aangehouden na ongeval A1

Publicatiedatum: 7-10-2007 15:56:57

VOORTHUIZEN - Een 36-jarige automobilist uit Zutphen is vrijdagavond op de A1 bij Voorthuizen aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Een 44-jarige vrouw uit het Limburgse Eygelshoven moest daarbij met nekletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De Zutphenaar wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bij de man was een alcoholpromillage gemeten van
1,41. Dat is ruim tweeënhalf keer teveel.

De Zutphenaar botste rond kwart over elf op de linkerrijstrook met zijn bestelauto achterop de auto van een 31-jarige man uit Almelo. De vrouw uit Eygelshoven, die als passagier in de auto zat van de Almeloër raakte daarbij gewond. De Zutphenaar was door de botsing van de weg geraakt en kwam tegen een boom tot stilstand. De man was daarbij ongedeerd gebleven. Beide auto's moesten met zware schade worden afgesleept. De afdeling verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in naar de oorzaak en toedracht van het ongeval. De politie heeft het rijbewijs van de Zutphenaar ingevorderd. Gedurende de afhandeling sloot de politie de A1 tussen Stroe en Voorthuizen af. Omstreeks half twee 's nachts kon de rijbaan weer worden vrijgegeven. (07-151536)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Alternatieve straf voor jongens na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 7-10-2007 15:55:53

BARNEVELD - Twee jonge Barnevelders van twaalf en dertien jaar hangt een alternatieve straf boven het hoofd in verband met winkeldiefstal. De twee waren daarvoor vrijdag door de politie aangehouden. Winkelpersoneel betrapte het duo toen ze bij een zaak aan de Korenbloemstraat met snoep en frisdrank de deur uit liepen zonder af te rekenen. Eenmaal buiten werden ze in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De buit ter waarde van ruim vier euro moesten ze aan de zaak teruggeven. Na verhoor zijn de knapen aan hun ouders overgedragen. Via bureau Halt worden ze voorgedragen voor een alternatieve straf.
(07-151295)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---