Politie Brabant-Noord

Verzamelpersbericht weekend

's-Hertogenbosch, 07-10-2007

Drie mannen aangehouden voor bezit harddrugs

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Twaalfmorgenstraat drie Bosschenaren aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Ze waren in het bezit van harddrugs.

Eén van hen zou even daarvoor een 21-jarige Bosschenaar bedreigd hebben op de Van Berckelstraat waarbij het slachtoffer een voorwerp zag, gelijkend op een vuurwapen. De politie ging ter plaatse en trof de 20-jarige verdachte aan op de Twaalfmorgenstraat. Hij was samen met twee andere Bosschenaren van 20 en 18 jaar. Bij de fouillering werd er geen vuurwapen aangetroffen. Wel was het drietal in bezit van harddrugs, waaronder cocaïne. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de drugs inbeslaggenomen ter vernietiging. De 21-jarige Bosschenaar deed aangifte van bedreiging.

Politie betrapt Bosschenaar die tegen autospiegel trapt

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 6 op 7 oktober een 19-jarige Bosschenaar in de Peperstraat aangehouden voor vernieling. Agenten zagen hem tegen de buitenspiegel trappen van een geparkeerde auto. De Bosschenaar werd op heterdaad betrapt en daarna ingesloten voor verhoor. Hij bleek onder invloed van alcohol. De eigenaar van de auto, een 71-jarige man uit Aarle Rixtel wordt benaderd voor het doen van aangifte.

Politie treft op Parade man met mes

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 6 op 7 oktober op de Parade een 48-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden die daar met een mes stond te zwaaien. Het mes, een Leatherman had uitgeklapt een lengte van ongeveer 25 centimeter. De agenten sommeerden de man om het mes op de grond te gooien. Toen de agenten waarschuwden met het gebruik van pepperspray, koos de verdachte eieren voor zijn geld: Hij gooide vervolgens zijn Leatherman op de grond, waarna deze inbeslaggenomen is. De politie heeft de verdachte aangehouden voor bedreiging. Hij bleek danig onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd ingesloten voor verhoor en verklaarde zich onveilig te voelen in s-Hertogenbosch. Ter bescherming had hij het mes in zijn hand genomen.

Brand in woning

's-Hertogenbosch Brandweer, politie en ambulance werden in de nacht van 6 op 7 oktober gealarmeerd toen een woning aan de Zevende Donk vlam had gevat. Niemand raakte gewond. De bluswerkzaamheden van de brandweer verliepen zonder complicaties. De brand was in een slaapkamer op de bovenverdieping ontstaan. De bovenverdieping werd verwoest door het vuur en de rook. Ook de naastgelegen woning liep schade op.

Politie onderzoekt brandstichting

's-Hertogenbosch De politie kreeg vrijdagmorgen de melding dat er op de Aartshertogenlaan een auto in brand stond, vermoedelijk brandstichting. De 46-jarige eigenaar deed hiervan aangifte. Eerder deze week was er in zijn auto ingebroken waarbij een portierraam vernield was. Vermoedelijk is er een brandend voorwerp door het kapotte raam de auto ingegooid. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto aan de binnenzijde volledig uitbrandde. De politie onderzoekt de zaak.


-----

Rosmalen De politie heeft vrijdagmiddag vijf minderjarigen uit Rosmalen (11 en 12 jaar oud) als verdachten gehoord. Zij zouden brand hebben gesticht bij een speelveldje aan de Oosteinderweg. Daar hadden ze met vuurwerk (sterretjes) in een pvc-buis enige schade toegebracht aan een speeltoestel.


-----

Schijndel De politie kreeg in de nacht van 5 op 6 oktober de melding dat er op de Deken van Dijkstraat een auto in brand stond. Het vuur was vermoedelijk aangestoken. De brandweer wist te voorkomen dat de auto geheel uitbrandde, echter het motorblok bleek dusdanig beschadigd dat de auto waarschijnlijk total loss is. De 29-jarige eigenaar deed aangifte van brandstichting. De politie heeft bij de buurtbewoners een brief bezorgd om te helpen bij het buurtonderzoek. De politie hoopt dat getuigen zich melden en de dader opgespoord kan worden.

Aanhouding gezochte

Haarsteeg De politie heeft zaterdagochtend een 31-jarige man in zijn woning in Haarsteeg aangehouden. De man werd gezocht omdat hij niet was teruggekeerd van zijn verlof uit de PI Maashegge. De politie trof de man bij toeval tijdens het buurtonderzoek met betrekking tot de gewapende overval op een echtpaar in hun woning aan de Mommersteeg (waar de politie eerder over berichtte). Toen bleek dat hij gesignaleerd stond, heeft de politie hem aangehouden en ingesloten.

Man met speed en wiet aangehouden

Boxtel De politie heeft vrijdagavond op het Boxteler Baanplein een 20-jarige man uit Vught aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Hij was in het bezit van een hoeveelheid speed en wiet. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De drugs heeft de politie inbeslaggenomen ter vernietiging.

Ramen apotheek en advocatenkantoor vernield Eindhovenaar aangehouden

Boxtel De politie heeft in de nacht van 6 op 7 oktober een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Bosscheweg. Hij wordt ervan verdacht daar drie ruiten van de apotheek vernield te hebben en twee ruiten van het advocatenkantoor. In de apotheek werd een straatsteen aangetroffen waarmee de ramen vermoedelijk zijn ingegooid. De verdachte kon worden aangehouden naar aanleiding van het opgegeven signalement door een getuige. De Eindhovenaar werd ingesloten voor verhoor. Hij ontkende het feit te hebben gepleegd.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 5 op 6 oktober een 28-jarige Bosschenaar aangehouden. Getuigen zagen dat hij op de Parade zijn 20-jarige vrouw mishandelde door haar aan de haren naar de grond te trekken. De vrouw deed aangifte bij de politie. Zij zou vaker door haar man mishandeld zijn.


-----

Sint Oedenrode De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden voor huiselijk geweld, diefstal en vernieling. De man had in de woning van zijn ex-vriendin de strafbare feiten gepleegd. Hij had haar bedreigd, computerapparatuur weggenomen en spullen in de woning vernield. Toen de politie hiervan de aangifte aan het opnemen was bij de vrouw thuis, kwam de verdachte wederom naar haar woning. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.


-----

Liempde De politie heeft zaterdagmorgen een 20-jarige man bij zijn woning in Liempde aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn moeder mishandeld en zijn vader bedreigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarigen vernielen lichtkoepel basisschool

Uden De politie heeft in de nacht van 5 op 6 oktober twee minderjarigen (15 en 16 jaar) in hun woonplaats aangehouden op het Bosveld. Zij worden verdacht van vernieling. Ze waren op het dak van een basisschool geklommen waar ze een lichtkoepel hadden vernield. Een oplettende buurtbewoner hoorde verdachte geluiden en meldde dit bij de politie. De jongens zijn aangehouden en komen in aanmerking voor strafafdoening via Bureau HALT. De ouders van de jongens zijn hiervan in kennis gesteld.

Mannen met harddrugs aangehouden

Uden De politie heeft in de nacht van 6 op 7 oktober twee mannen aangehouden op de Kerkakkerstraat. Ze waren in het bezit van harddrugs, vermoedelijk speed. De politie heeft beide mannen, een 27-jarige Udenaar en een 19-jarige man uit Erp aangehouden en ingesloten voor verhoor. De speed is inbeslaggenomen ter vernietiging. Eén van de verdachten gaf een valse naam op waarvoor apart proces-verbaal is opgemaakt.

Dronken man aangehouden voor plegen vernielingen

Boekel De politie heeft zaterdagmorgen een 20-jarige man uit Boekel in zijn woning aangehouden voor vernieling van autospiegels en een kentekenplaat De verdachte had de vernielingen even daarvoor gepleegd op de Mouthoefsestraat. Ook trok hij daar enkele brievenbussen omver. De politie heeft hem aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij bleek onder invloed van alcohol. Vijf mensen hebben aangifte gedaan bij de politie.

Tanken zonder te betalen

Reek/Schaijk De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden op de N324 te Schaijk. Hij had bij een tankstation aan de Mgr. Borretstraat te Reek voor 106 euro benzine getankt zonder te betalen. Ook bleek dat hij nog een straf had openstaan. De politie heeft hem ingesloten voor verhoor.

Politie treedt op bij openlijke geweldpleging Eén verdachte aangehouden

Loosbroek Op de Kampweg in Loosbroek gingen in de nacht van 5 op 6 oktober meerdere jongeren met elkaar op de vuist. De politie heeft uit de groep een 16-jarige Veghelse jongen aangehouden. Hij had een andere jongen, waarmee hij al langere tijd onenigheid heeft, een trap in het gezicht gegeven. Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Veghel raakte bewusteloos. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer deed de volgende morgen aangifte bij de politie.

Ossenaar verdacht van vernieling en poging brandstichting

Oss De politie heeft in de nacht van 6 op 7 oktober een 20-jarige Ossenaar aangehouden voor vernieling en poging brandstichting. De Ossenaar had van drie autos de buitenspiegels vernield. De autos stonden geparkeerd op de Hertogensingel. Tevens zag een oplettende getuige dat de verdachte bij het verderop gelegen pompstation brand probeerde te stichten. De Ossenaar koppelde een slang los en probeerde de vloeistof die uit de slang liep met een aansteker aan te steken. Gelukkig is er geen brand ontstaan. Drie mensen deden aangifte bij de politie van vernieling. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man met pepperspray aangehouden

Heesch De politie heeft in de nacht van 5 op 6 oktober een 28-jarige Pool op de Lindenlaan aangehouden. Hij was in het bezit van een busje pepperspray wat volgens de Wet Wapens en Munitie verboden is. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de pepperspray inbeslaggenomen en tegen de Pool proces-verbaal opgemaakt terzake verboden wapenbezit.

Dronken automobilist in bezit van harddrugs aangehouden

Heesch De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige automobilist uit Heesch in zijn woonplaats aangehouden op de John F Kennedystraat. Hij bleek danig onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte was tevens in het bezit van harddrugs: 16 snowseals met vermoedelijk cocaïne. De politie verdenkt hem van het dealen in drugs en heeft vervolgens de auto en woning van de verdachte doorzocht, maar trof daar geen harddrugs aan. Hij is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Dodelijke aanrijding

Mill en Sint Hubert Op de Wanroijseweg ter hoogte vanErica is zondagmiddag een motorrijder dodelijk verongelukt nadat hij door een personenauto was aangereden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk is de automobilist door nog onbekende oorzaak op de andere weghelft gekomen, waar de motorrijder hem tegemoet kwam rijden. De automobilist botste frontaal op de motorrijder die ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden. De automobilist is met pijn op de borst naar het ziekenhuis vervoerd.

Laatst gewijzigd 07-10-2007 15:40 | © Politie Brabant-Noord | Privacy