Persberichten Eemland noord, 14.25 uur

Utrecht, 07-10-2007

Verkeersongeluk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op vrijdagmiddag 5 oktober raakte een bromfietser gewond bij een verkeersongeluk op de Fokjesweg.

Omstreeks 17.05 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeluk op de Fokjesweg. Een man (leeftijd nog onbekend) reed met zijn bromfiets over de Fokjesweg in de richting van de Vaartweg in Eemdijk/Bunschoten. Een man, leeftijd en woonplaats nog onbekend, reed met drie inzittenden over de Frans Jacobsweg, komende uit de richting van Bunschoten. De bestuurder van de auto werd naar eigen zeggen verblind door de zon en zag op de kruising met de Fokjesweg de van rechts komende bromfietser uit Bunschoten-Spakenburg (leeftijd nog onbekend) over het hoofd. Hij probeerde nog te remmen, maar hij raakte de bromfietser toch. Deze kwam in een naastgelegen sloot terecht. De bestuurder haalde de bromfietser met behulp van omstanders uit de sloot en legden hem in een weiland. Vele omstanders verleenden hulp en zorgden voor opvang van het slachtoffer. Uiteindelijk is het slachtoffer door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had een gebroken linker bovenbeen en letsel in zijn linkeronderbeen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Steekpartij

SOEST - Op vrijdagmiddag 5 oktober zijn twee mannen uit Soest aangehouden omdat één van de twee een plaatsgenoot met een voorwerp in zijn gezicht hadden gestoken.

Omstreeks 13.40 kreeg de politie een melding van een steekpartij op de Smitsweg. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer, een 39-jarige man uit Soest, ruzie had gehad met een plaatsgenoot (leeftijd onbekend). Ze raakten in gevecht en het slachtoffer werd in zijn gezicht gestoken met een steekvoorwerp. Ter plaatse gekomen agenten troffen de dader niet meer aan. Bij navraag bleek dat een derde man, een 29-jarige Soestenaar, de dader naar een woning gebracht zou hebben. Deze man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De dader werd niet aangetroffen maar meldde zich later op het politiebureau waar hij alsnog werd aangehouden en insloten. Het slachtoffer kon met een paar hechtingen het ziekenhuis verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vandalisme

BAARN- Op vrijdagavond 5 oktober werden drie minderjarige jongens aangehouden voor vernieling en het aanbrengen van graffiti.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat een groep van zes personen een vuilnisbak op een schoolplein aan de Torenlaan aan het vernielen was. Ter plaatse gekomen agenten troffen de groep aan op de Javalaan. Ze werden alle zes aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat slechts drie personen zich schuldig hadden gemaakt aan het vernielen van een vuilnisbak en het aanbrengen van graffiti. De andere drie hadden geen strafbare feiten gepleegd en waren geen verdachten. De drie minderjarige jongens, 17 jaar uit Baarn, 16 jaar uit Utrecht en 16 jaar uit Bilthoven, zijn heengezonden en komen in aanmerking voor een HALT-straf.

Verkeersongeval

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op zaterdagmiddag 6 oktober vond op de Westsingel een verkeersongeluk plaats tussen drie betrokkenen.

Omstreeks 17.26 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeluk op de Westsingel. Een 31-jarige automobiliste uit Eemdijk reed over de Westsingel toen ze stopte voor een fietser die stond te wachten voor de haaientanden. Hij kwam uit de richting van de Velduil en wilde oversteken in de richting van de Wilde Zwaan. Een andere automobilist, een 31-jarige plaatsgenoot die achter de vrouw reed, stopte ook. De derde automobilist, een 23-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg zag te laat dat de twee auto's voor hem waren gestopt en botste op de 31-jarige man voor hem. Deze sloeg met zijn hoofd naar voren, terwijl zijn auto tegen de auto van de 31-jarige vrouw werd geduwd. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zijn auto had ernstige schade en werd afgesleept. De andere twee betrokkenen raakten niet gewond en konden wel gewoon naar huis rijden.

Verwarde man

SOEST- Op zaterdagmiddag hield de politie een verwarde 63-jarige man uit Soest aan.

Omstreeks 15.25 uur kreeg de politie een melding dat op de Dalweg een man in een badjas zou lopen. Ter plaatse bleek dat de man verward en slecht aanspreekbaar was. Hij wilde zich niet legitimeren en probeerde telkens weg te lopen. Toen de agenten hem wilden aanhouden, verzette hij zich zodanig dat hij met gepast geweld werd aangehouden. Omdat de man zeer verward was, kwam de crisisdienst ter plaatse en nam hem mee. De crisisdienst regelde een In Bewaring Stelling voor de man.



Laatst gewijzigd 07-10-2007 14:18 | © Politie Utrecht |