Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( Zondag, 7 oktober 2007
Opmerkingen ( geen

Hoensbroek: Aanrijding tussen rollator en scootmobiel op markt

Zaterdagochtend is om ongeveer 10:00 uur een 82-jarige vrouw uit Hoensbroek gewond geraakt toen zij op een rotonde werd aangereden door een vrouw op een scootmobiel. Het slachtoffer brak hierbij haar heup en is naar het ziekenhuis overgebracht.

De 82-jarige vrouw liep met haar rollator op het trottoir en vlak bij de rotonde moest zij de straat op lopen omdat een op de stoep geparkeerde personenauto haar de weg versperde. Toen ze de geparkeerde auto voorbij was gelopen, wilde ze zich weer op het trottoir begeven maar werd toen aangereden door de bestuurster van een scootmobiel, die ook op de rijweg reed. De bestuurster van dit voertuig, was duidelijk ouder dan 70 jaar en heeft volgens een getuige nog even stilgestaan bij het slachtoffer en is vervolgens weggereden. De bestuurster van de scootmobiel zou gekleed zijn in een bruine jas en had haar hoofd bedekt met een muts of had haar hoofd omwikkeld met een doek. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval en vraagt personen die meer weten over dit ongeval, of de bestuurster van de scootmobiel zich te melden bij de politie Heerlen-Noord, telefonisch bereikbaar via 0900- 8844(lokaal tarief).

Buchten: Rotonde "versiert" met ontvreemde goederen

Zaterdagmorgen was er wel een heel vreemd tafereel te zien op de rotonde Aldenhofweg/ Castor in Buchten; tientallen gestolen goederen waren daar namelijk uitgestald. Hierbij waren onder andere een fiets van ijzer en stro, een vogel van ijzer en stro, een tuinslang, planten, schoppen en harken, dienbladen, aardewerken beestjes, een decoratief paasstuk, een zinken gieter en nog veel meer goederen te vinden.
Deze goederen zijn naar alle waarschijnlijkheid gestolen uit diverse tuinen in Buchten en in Born. De politie heeft op dit moment een 15-tal aangiftes opgenomen, maar verwacht dat er meer benadeelden zijn en de politie vraagt dan ook aan de betrokken personen aangifte te doen van gestolen goederen. Dit kan op het politiebureau van Sittard, gelegen op het Stationsplein 18, waar ook de ontvreemde goederen opgehaald kunnen worden door de rechtmatige eigenaren.
Gezien de grootte en de omvang van de goederen, vermoedt de politie dat deze actie geruime tijd heeft geduurd en wellicht dat er getuigen zijn die hier meer van weten.
Deze getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van Sittard, via 0900-88 44 (lokaal tarief)

Heerlen: Preventieve fouilleeractie succesvol

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie tijdens een actie preventief fouilleren onder andere een vuurwapen met patronen, 400 gram heroïne, diverse messen en andere verboden wapens in beslag genomen. In totaal werden 17 verdachten aangehouden tijdens de actie op de Vrusschenhusken in Heerlen.

De controle leverde daarnaast nog klap-, stanley, schil- en vlindermessen, autogereedschap, honkbalknuppels, traangas, pepperspray, een bolletjeswapen en een stroomstootwapen op. De verdachte die in het bezit was van het vuurwapen, had dit in zijn broekband verstopt en is een 36-jarige man uit Landgraaf. De 400 gram heroïne en 10 gram weed werden aangetroffen bij een 24-jarige man uit Apeldoorn (die ook nog twee keer gesignaleerd bleek te staan) en een 22 jarige man uit Beek. Zij werden aangehouden, voorgeleid en ingesloten.

Mheer: Man met kapotte band aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Zaterdagavond trok een 22-jarige man uit Voeren (Belgie) de aandacht van de politie toen hij op de Dorpsstraat in Mheer met kapotte banden op straat reed.

Toen de politie de man controleerde, bleek dat hij één zogenaamde thuisbrenger had op het voorste wiel, maar zijn achterband was geheel stuk. Vervolgens vroeg de politie naar het rijbewijs van de man, hetgeen de verdachte niet kon laten zien, omdat het reeds in België was ingevorderd.

Kerkrade: Hennepplantage aangetroffen in kelder

Zaterdagavond heeft de politie een 51-jarige man uit Kerkrade aangehouden omdat hij een hennepplantage in zijn kelder had. De hennepplantage bestond uit 425 planten.

Er werd bovendien vastgesteld dat er fraude was gepleegd met één van de meters. De planten zijn intussen geruimd en vernietigd.

Kerkrade: Inbraak in kledingwinkel

Zaterdagmorgen rond 06:00 uur is er ingebroken in een kledingwinkel gevestigd in de Orlandopassage in Kerkrade.

Bij deze inbraak werd een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

---- --