Politie Haaglanden

Persberichten 7 oktober

Haaglanden, 07-10-2007

Melding leidt naar hennepkwekerij
Den Haag Een melding over een mogelijke ontvoering leidde de politie zaterdagavond 6 oktober om 22.50 uur naar een hennepkwekerij. De politie kreeg een melding dat in een woning aan de Hazenrade iemand gegijzeld zou worden. Toen de agenten een onderzoek in de woning instelden, troffen ze geen ontvoerd persoon maar een hennepkwekerij aan. De hennep was al geoogst en klaargezet in plastic zakken. De kwekerij werd ontmanteld en de agenten namen de hennep (70 kg) in beslag.

Hash
Den Haag Een auto met Frans kenteken trok zaterdagmiddag 6 oktober op de Frans Halsstraat de aandacht van surveillerende agenten. De agenten besloten de inzittenden te controleren en liet hen op de Wouwermanstraat stoppen. De twee inzittenden, 23-jarige en 25-jarige Fransmannen, konden geen identiteitsbewijs tonen en werden aangehouden. Na de aanhouding troffen de agenten een plak hash aan waar eerder een van de verdachten had gestaan. De plak van 38 gram werd inbeslaggenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De auto waarin ze reden werd inbeslaggenomen omdat deze vermoedelijk gestolen is.

Jeugdige bromfietsdieven
Den Haag Vier Hagenaars, in de leeftijd van 13 en 14 jaar, zijn zaterdagavond 6 oktober op de Dagelijkse Groenmarkt aangehouden. De vier werden op heterdaad betrapt toen zij om 18.35 uur een bromfiets probeerden te stelen. Een agent zag hoe een van de verdachten de bromfiets probeerde te starten en ermee weg te rijden. Toen de jongens de politie zagen, probeerden ze te ontkomen. Maar ze werden alle vier aangehouden.

Man valt van havenhoofd
Den Haag Een 35-jarige Hagenaar is zaterdagmiddag 6 oktober gewond geraakt toen hij op de Strandweg van het Noordelijk Havenhoofd viel. Het slachtoffer was onder invloed van alcohol en dat was er vermoedelijk de oorzaak van dat hij van het havenhoofd viel. Een vriend van het slachtoffer wist hem omhoog te hijsen. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Mannen mishandeld op dansvloer
Den Haag Twee Hagenaars, 21 en 23 jaar oud, zijn zaterdagochtend 6 oktober het slachtoffer geworden van een mishandeling. De twee kregen om 04.05 uur op de dansvloer van een horecagelegenheid aan de Laan, ruzie met een aantal andere mannen. De twee Hagenaars werden tijdens de ruzie geschopt en geslagen. De 23-jarige Hagenaar raakte door de klappen enige tijd buiten bewustzijn. Portiers haalden de vechtersbazen uit elkaar. Beide Hagenaars zijn voor controle naar het Westeinde ziekenhuis gebracht. De politie hield even later op de Grote Markt twee Hagenaars (19 en 24 jaar) aan. Zij bekenden bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest.

Koperdieven op dak
Den Haag De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 oktober een melding dat op de Daal en Bergselaan een ladder tegen de gevel van een kerk stond. De melder vertelde ook nog dat er twee mannen op het dak liepen. Toen de agenten bij de kerk kwamen, zagen zij op een braakliggend terrein naast de kerk pakketjes met koperdraad liggen. Omdat de verdachten nog op het dak zaten, kwam de brandweer met een hoogwerker ter plaatse om hen zodoende van het dak te halen. De verdachten kozen eieren voor hun geld en kwamen zelf naar beneden. De twee, Hagenaars van 19 en 28 jaar oud, werden aangehouden. Op het dak trof de politie een betonschaar en losgeknipt koper aan.

Fietsendieven
Den Haag Een getuige zag zaterdagochtend 6 oktober om 02.15 uur op de Frambozenstraat hoe twee mannen het slot van een fiets doorknipten en de fiets in een bestelbus laadden. De getuige noteerde het kenteken en gaf dit door. Surveillerende agenten zagen de bestelbus korte tijd later op de Abrikozenstraat rijden en liepen hem stoppen. In de laadruimte stond een zwarte damesfiets en lag een doorgeknipt slot. Hierop werden de twee inzittenden, Hagenaars van 15 en 21 jaar oud, aangehouden.

Graffitiespuiters aangehouden
Den Haag Drie Rotterdammers, in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, zijn vrijdagavond 5 oktober aangehouden op het Schrepelpad. Surveillerende agenten zagen het drietal omstreeks 21.30 uur lopen en de jongens trokken de aandacht door hun gedrag. Toen de agenten hen aanspraken, bleek dat een van hen groene verf op zijn vingers had. In de berm troffen de agenten tassen met daarin verfspuitbussen aan. De jongens werden aangehouden. In de omgeving troffen agenten op de fietsbrug tags aan. Een van de jongens bekende dat ze een dubbeldektrein hadden beklad op het terrein van Nedtrain.

Te veel gedronken
Den Haag Een 26-jarige automobilist uit Den Haag moest zaterdagochtend 6 oktober zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel gedronken had. De politie controleerde de automobilist om 02.30 uur op de Reitzstraat. Het bleek dat hij meer had gedronken van wettelijk is toegestaan (815 ugl). Omdat de automobilist zijn rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto in beslag genomen. Verder kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur.

Te snel en teveel gedronken
Den Haag Doordat hij met hoge snelheid het rode verkeerslicht op de Laan van Hoornwijck negeerde, trok een 22-jarige automobilist uit Delft de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zetten de achtervolging in die hen via de Haagweg en Broekslootkade uiteindelijk op de Stuwstraat bracht. De automobilist dacht de agenten te slim af te zijn door zijn verlichting te doven, maar hij kon de agenten niet foppen. De bestuurder werd aangehouden en het bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (795 ugl terwijl de grens bij 220 ugl (=0,5 promille) ligt). Uit onderzoek bleek dat hij geen geldig Nederlands rijbewijs had. Met een rijverbod en een proces-verbaal mocht hij huiswaarts gaan.

Dronken automobilist rijdt door
Den Haag De politie kreeg zaterdagavond 6 oktober om 22.05 uur een melding dat een dronken automobilist op de Dr. J. Presserstraat een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. De automobilist kwam vanuit het Theodorus Morrenpark en botste in de bocht frontaal op een geparkeerde auto. De automobilist reed achteruit om vervolgens weg te rijden. Via het kenteken werd de bestuurder achterhaald. De 41-jarige automobilist werd in zijn woning aan de Jan Romeinstraat aangehouden. Hij bekende te hebben gereden en de aanrijding te hebben veroorzaakt. Aan het bureau blies hij 500 ugl (limiet ligt bij 220 ugl) en verder bleek dat hij geen rijbewijs had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Beginnend bestuurder in de fout
Den Haag Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Den Haag liep zondagochtend 7 oktober om 04.09 uur tegen de lamp toen hij op de Eisenhowerlaan werd gecontroleerd. Het bleek dat de bestuurder veel meer gedronken had dan wettelijk is toegestaan. Hij werd aangehouden en blies 510 ugl, terwijl de grens voor beginnend bestuurders bij 88 ugl (= 0,2 promille) ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Dronken fietser maakt amok
Voorburg Doordat hij bijna niet meer op zijn benen kon staan en de grootste moeite had om zijn fiets van het slot te doen, trok een 35-jarige Voorburger zondagochtend 7 oktober de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen dat de beschonken man om
01.30 uur op de Koninging Wilhelminalaan uit een café werd gezet. De agenten spraken de man aan en gaven hem een rijverbod. Een paar minuten later zagen ze de man toch op het Zwarte pad fietsen. Korte tijd later troffen ze hem onder zijn fiets op de Koningin Wilhelminalaan aan. De agenten wilden de man aanhouden voor het overtreden van het rijverbod, maar de dronken fietser dacht daar anders over. Hij probeerde op zijn fiets te stappen en weg te fietsen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waarna hij gepeperd werd. Pas daarna kon de man worden aangehouden. Aan het bureau blies hij 1020 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Getuigen houden tasjesdief aan
Voorburg Twee Hagenaars, 16 en 17 jaar oud, zijn zaterdagmiddag 6 oktober aangehouden als verdachten van een tasjesdiefstal. Een 52-jarige vrouw uit Den Haag wilde omstreeks 13.15 uur op de Prins Bernhardlaan een foto maken van het beeld van twee fietsende kinderen. Terwijl ze daarmee bezig was, namen twee jongens op een scooter haar handtas uit de fietstas weg. De jongens reden vervolgens weg in de richting van de Herenstraat. Een getuige probeerde de diefstal te voorkomen door voor de scooter te springen, maar de scooter wist hem te ontwijken. Een tweede getuige sprong in zijn auto en reed achter de verdachten aan. Toen hij een van de jongens van de scooter zag stappen, hield hij hem aan. Deze verdachte, een 16-jarige Hagenaar, werd overgedragen aan de politie. De tweede verdachte meldde zich later die middag aan het politiebureau.

Verkeerscontrole
Wassenaar De politie heeft zaterdagavond 6 oktober in samenwerking met andere diensten een integrale verkeerscontrole gehouden op de Rijksstraatweg. Bij deze controle werden 17 bestuurders bekeurd omdat ze een gebodsbord negeerden, 1 Poolse automobilist omdat hij verduisterende folie op zijn ruiten had geplakt. Nadat de man 75,00 had betaald mocht hij verder. 7 bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Twee van hen moesten een bloedproef ondergaan en twee automobilisten bleken de limiet van 220 ugl niet te halen en werden in vrijheid gesteld. Tegelijkertijd werd een snelheidscontrole gehouden. Slechts een automobilist reed te snel. Hij reed 96 km per uur waar 50 is toegestaan.

Stap normaal
Westland- In het kader van de Actie Stap Normaal vond in de nacht van zaterdag op zondag 7 oktober een grootschalige alcoholactie plaats in het Westland. In totaal werden 674 bestuurders van bromfietsen en auto's gecontroleerd. Hierbij werden 35 personen aangehouden voor ondermeer het rijden onder invloed, valse kentekenplaat of openlijke geweldpleging.

Een 21 jarige inwoner uit Maasland werd aangehouden nadat hij onder invloed op zijn brommer op de Hofsingel enkele autos had geramd. De bestuurder kwam op zijn Kreissler terug van een 70party en eindigde met zijn brommer onder een Cadillac.

Een 22 jarige inwoner uit Vlaardingen werd aangehouden nadat hij inreed op politieagenten die op de Middelbroekweg in Naaldrijk bezig waren met de verkeerscontrole. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. Tevens bleek dat zijn bijrijder (een 24-jarige Vlaardinger) door de politie in Rotterdam-Rijnmond gezocht werd.

De actie Stap Normaal is er op gericht om de overlast tijdens de stapavonden in het Westland tegen te gaan. Ook de komende periode zal de politie in het Westland zich inzetten om het overmatig gebruik van drank en drugs tegen te gaan en de openbare vernielingen en geweld verder terug te dringen.

Motorrijder zwaargewond
Maasdijk (Westland) Een 22-jarige motorrijder uit Vlaardingen is zaterdagavond 6 oktober zwaargewond geraakt toen hij de Maasdijk door een 26-jarige automobilist uit s-Gravenzande werd aangereden. De automobilist reed op de Maasdijk en wilde linksaf slaan. Hij zag daarbij de uit tegenovergestelde richting komende motorrijder over het hoofd en reed hem aan. De motorrijder is met letsel aan zijn arm en beide onderbenen naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Hier werd hij opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

Aanrijding met letsel
Wateringen (Westland) Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de Westlandseweg zijn vrijdagavond 5 oktobter drie gewonden gevallen. Een 26-jarige Haagse automobiliste reed samen met haar 38-jarige echtgenoot in een auto op de Westlandseweg. Gekomen bij de kruising met de De Lierseweg verleende zij geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Wateringen en een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding raakte de 38-jarige Hagenaar gewond aan zijn hoofd en nek. Een inzittende uit de andere auto werd ter plaatse behandeld aan een bult op zijn hoofd. De automobiliste raakte lichtgewond. De Hagenaar is vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis waar bleek dat hij een hersenschudding en gekneusde ribben had opgelopen.

Dronken Pool zonder rijbewijs
De Lier (Westland) Een 35-jarige Poolse automobilist is zaterdagochtend 6 oktober op de Burgerdijkseweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie had van collegas uit Rotterdam-Rijnmond doorgekregen dat de man onder invloed vanuit Hoek van Holland in zijn auto op weg was naar De Lier. De agenten zagen de automobilist op de Burgerdijkseweg rijden en lieten hem stoppen. De automobilist was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Hij blies 685 ugl (grens ligt bij 220 ugl) en het bleek dat zijn rijbewijs eerder dit jaar was ingevorderd. De verdachte kreeg toen een rijontzegging van 15 maanden opgelegd. Zijn auto is inbeslaggenomen en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Jongen mishandeld
Wateringen (Westland) Een 15-jarige jongen uit Kwintsheul is zaterdagavond 6 oktober op de Korte Spruit het slachtoffer geworden van een mishandeling. De jongen bracht omstreeks 22.45 uur twee meisjes naar huis. Toen zij in de steeg bij de garageboxen op de Korte Spruit aankwamen, werden ze aangesproken door een jongeman. De jongeman droeg het slachtoffer op om een telefoontje te plegen. Toen er geen verbinding tot stand kwam, sloeg de jongeman het slachtoffer op zijn neus. Daarna ging hij er vandoor. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Jongelui proberen fietsen te stelen
Delft Via camerabeelden zagen agenten zaterdagavond 6 oktober hoe vier jongeren probeerden om fietsen te stelen bij het station op de Laan van Mater. Meerdere fietsen werden uit fietsenrekken gehaald en als deze op slot stonden weer teruggezet. Op de Laan van Mater werden de vier jongelui, drie 15-jarige meisjes en een 14-jarige jongen uit Schipluiden en De Lier aangehouden. In overleg met hun ouders zijn de jongelui doorverwezen naar bureau Halt.

Dronken fietser heeft hele weg nodig
Delft Doordat hij zaterdagavond 6 oktober beide rijbanen van de Tanthofdreef nodig had, trok een 64-jarige fietser uit Delft de aandacht van politieagenten die daar met een verkeersactie bezig waren. De fietser hinderde met zijn gedrag het overige verkeer dat de nodige moeite moest doen om hem te ontwijken. Nadat de agenten hem staande hadden gehouden, bleek dat hij onder invloed van drank was. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 620 ugl. Met een rijverbod en een proces-verbaal mocht hij naar huis.

Onder invloed
Delft Een 27-jarige automobilist uit Delft is zondagochtend 7 oktober aangehouden nadat hij bij een verkeerscontrole was betrapt op het rijden onder invloed. De politie controleerde de automobilist op de Phoenixstraat en het bleek dat hij onder invloed van drank was. De automobilist werd aangehouden en hij blies 900 ugl (limiet ligt bij 220 ugl). Zijn rijbewijs werd invorderd en met een proces-verbaal en rijverbod mocht hij het bureau verlaten.

Onenigheid op de dansvloer
Zoetermeer Onenigheid op de dansvloer was er de oorzaak van dat een 18-jarige Zoetermeerder door een 16-jarige Zoetermeerder werd mishandeld. De twee jongens kregen zaterdagochtend 6 oktober om 00.48 uur op de dansvloer van een discotheek aan de Amsterdamsestraat onenigheid. Na wat duw- en trekwerk gaf de verdachte het slachtoffer een vuistslag in zijn gezicht. De verdachte werd door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de politie. Het slachtoffer werd ter plaatse door de GGD bekeken.