Politie Drenthe

Zondag

Assen, 07-10-2007

Eenzijdig ongeval

LINDE Zaterdagmiddag is een 52-jarige automobiliste uit Linde op de Linderweg tegen een boom gebotst. De vrouw verklaarde dat ze moest uitwijken voor een tegemoet komende auto. Ze kwam daardoor naast de weg terecht. Ze raakte drie bomen om vervolgens tegen een vierde boom tot stilstand te komen. Haar auto kwam dwars op de weg te staan. De vrouw werd door ambulance personeel onderzocht en naar huis gebracht. Haar auto werd afgesleept. (07-183158)

Auto op de kop in de sloot

KOEKANGE Zaterdagavond is een 23-jarige automobilist uit Rotterdam op de Schoonveldeweg met zijn auto op de kop in een sloot terechtgekomen. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een dier. De man had een stuurcorrectie gemaakt. Hij raakte een boom en kwam op de kop in een sloot terecht. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, stond de Rotterdammer al onder een warme douche. Hij was zelfstandig uit de auto geklommen en naar het huis van zijn zus gelopen. Aldaar werd de man onderzocht door het aanwezige ambulancepersoneel. Hij had een paar schaafwondjes op beide handen. De man moest een blaastest ondergaan en had niet gedronken. De auto werd afgesleept. (07-183185)

Aanrijding auto en landbouwwerktuig

EMMER COMPASCUUM Zaterdagavond is een 51-jarige automobiliste uit Emmer Compascuum met haar auto op het Kanaal A Noordzijde in aanraking gekomen met een landbouwwerktuig. Het werktuig dat zich achter een tractor bevond, bestuurd door een 72-jarige inwoner uit Emmen, werd te laat opgemerkt door de automobiliste. Op het moment dat zij de tractorcombinatie wilde passeren, raakte zij de zijkant van het landbouwwerktuig. Hierdoor ontstond forse schade aan de linker zijkant van haar auto. Geen van beiden raakte gewond. (07-183155)

Automobilist botst tegen boom

YDE Een 35-jarige automobilist uit Maastricht is zaterdagavond op de Norgerweg tegen een boom gebotst. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist naast de weg en raakt drie bomen en kwam vervolgens tot stilstand. De man werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. De politie verricht onderzoek naar de toedracht. (07-183169)

Politie vordert rijbewijzen in

BEILEN De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Hoogersmilde ingevorderd. Agenten hadden de automobilist op Prins Bernhardstraat staande gehouden ter controle. De man moest een blaastest ondergaan en aan de hand van de uitslag werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij scoorde iets meer dan 1,7 promille en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man werd ingesloten. (07-183204)

NOORDSCHESCHUT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Hollandscheveld ingevorderd. De man reed op het Krakeel en werd ter controle aan de kant gezet. Hij moest een blaastest ondergaan en hij had te veel gedronken. De automobilist werd vervolgens aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Hij scoorde iets meer dan 1,6 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een dagvaarding mee naar huis. (07-183258)

Politie houdt jongeman aan

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige Emmenaar aangehouden op de Emmalaan. Agenten zagen midden op de Emmalaan een lege personenauto staan met veel mensen er omheen. Omstanders gaven aan dat een jongeman in de auto had gereden. Agenten troffen de jongeman aan op de Kerkhoflaan. Na controle bleek dat de jongeman nog maar 17 jaar was en dus nog geen rijbewijs heeft. Hij rook ook naar alcohol en moest een blaastest ondergaan. Hij scoorde iets meer dan 0,6 promille. De Emmenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (07-183204)

Politie houdt baldadige jongeman aan

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongeman uit Assen aangehouden op de Marktstraat. Agenten zagen dat de Assenaar een bord voor een raam van een modezaak wegtrok. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt. Hij mocht het bureau verlaten met een bekeuring voor baldadigheid. (07-183233)

Woningbrand snel geblust

DALEN De politie kreeg zaterdagochtend een melding van een woningbrand aan de Noordwijk. Het betrof een rietbedekte boerderij van een 55-jarige Dalenaar. Ter plaatste bleek de brand reeds geblust. Door verbouwingswerkzaamheden had het rieten dak vlam gevat. Door adequaat handelen van de aanwezigen was de brand snel onder controle en wist men erger te voorkomen. De brandweer heeft de woning nog nader bekeken. Niemand raakte gewond. (07-183055)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 45 1280.