Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Putten- Twee mannen aangehouden voor overtreding opiumwet |

De politie van Putten heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober op de Strandboulevard twee 23-jarige mannen uit Polen aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. In hun auto trof de politie een grote hoeveelheid hennepplanten aan. Ze zijn beiden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Omstreeks 01.10 uur controleerden politiemensen tijdens een surveillance de auto van het tweetal. In de auto hing een sterke henneplucht en daarom werd de auto doorzocht. Hierbij werd een groot aantal hennepplanten in een tas aangetroffen. Omdat de hoeveelheid meer was dan de toegestane hoeveelheid voor eigen gebruik, werden beide inzittenden aangehouden vanwege overtreding van de opiumwet.
|     |Putten- motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval          |

Een 34-jarige motorrijder uit Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag 7 oktober gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Nijkerkerstraat in Putten. De man had pijn op zijn borst en was gewond in zijn gezicht en is per ambulance overgebracht naar het St Jansdalziekenhuis.

Omstreeks 01.12 uur verloor de motorrijder op de rotonde Nijkerkerstraat/Dorpstraat door nog onbekende reden de macht over het stuur. Hierdoor schoot hij op de rotonde rechtdoor tegen een dranghek en kwam vervolgens op enkele grote keien terecht. De motor was total loss en is afgevoerd.
|     |Nunspeet- Vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal         |

De politie van Nunspeet heeft zaterdagmiddag 6 oktober een 56-jarige vrouw uit St Jean d Angely (Frankrijk) aangehouden vanwege winkeldieftal in een winkel aan de Dorpsstraat. De vrouw had drie truien t.w.v. 420 euro gestolen. Ze is aangehouden een ingesloten voor nader onderzoek.

De vrouw werd omstreeks 16.28 uur betrapt door twee winkelmedewerkers toen ze de winkel verliet met drie niet afgerekende truien onder haar jas. Ze werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Daar bekende ze de diefstal. Vervolgens bleek dat ze nog meer gestolen kledingstukken en parfum in haar tas had. De politie stelt een onderzoek in.
|     |Garderen- Ruiter gewond tijdens ruitertocht               |

Een 63-jarige man uit Lekkerkerk is zaterdagmiddag gewond geraakt tijdens een ruitertocht van een ruiterclub in de bossen rondom Garderen. Hij kwam ten val toen een van de paarden op hol sloeg en zijn paard raakte. Hij is met drie gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het St Jansdalziekenhuis. Een van beide paarden raakte ook gewond en is door een dierenarts meegenomen naar een dierenkliniek waar een wond gehecht moest worden.

Omstreek 15.10 uur werd sloeg een van de paarden op hol waardoor de ruiter van het karretje afviel, maar niet gewond raakte. Het paard ging er vervolgens met de kar vandoor en botste even later tegen een ander paard en wagen. Deze ruiter, de 63-jarige man uit Lekkerkerk kwam val en raakte gewond.

---

---

---

---- --