Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Jong zijn in de Stadsschouwburg Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 17 september 2007 -- De gemeente presenteert op zondag 7 oktober tijdens een jongerenavond in de Stadsschouwburg het nieuwe integrale jeugdbeleid. Op die avond is ook de officiële start van de campagne 'Jong zijn in 046'. 'Ik wil op deze avond laten zien dat er veel talentvolle jongeren in deze stad wonen en hen een podium bieden voor hun 'kunsten'. We kunnen trots zijn op de talenten van onze jeugd,' aldus wethouder Berry van Rijswijk.

De gemeente, de stadsschouwburg, poppodium Fenix en Partners in Welzijn organiseren samen deze avond voor alle jongeren uit de gemeente Sittard-Geleen. Tijdens de avond wordt het jeugdbeleid gepresenteerd in de vorm van rap, graffiti, muziek en optredens van lokale bands. Daarna is er een optreden van de Nederlandse rapformatie OPGEZWOLLE uit Zwolle. Deze groep bestaat sinds 1999 en bracht in 2006 de laatste CD uit met de titel 'Eigen Wereld'.

De kaartverkoop voor 'Jong zijn in 046' in de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen is van start gegaan. Kaarten zijn voor 5 euro te koop op de volgende locaties:


- Poppodium Fenix in Sittard


- Stadsschouwburg Sittard-Geleen (www.uitbalie.nl)


- De Linde in Geleen


- Music Machine, Paardestraat 11 in Sittard

Meer informatie over het project 'Jong zijn in 046' is te vinden op www.jongzijnin046.nl.

Auw Mök

Het concert van OPGEZWOLLE is het eerste concert in een serie onder de naam 'AUW MÖK'. Met AUW MÖK Events wordt gewerkt aan een samenhangende programmering en promotie van popmuziekconcerten op de podia van De Boerderij, Poppodium Fenix en Stadsschouwburg. In het seizoen 2007-2008 start AUW MÖK met een reeks concerten in de Rabobankzaal van de Stadsschouwburg. Deze worden ingevuld met actuele en toonaangevende popmuziek, soms in relatie met beleidsmatige ontwikkelingen in stad en streek. Het tweede evenement is de finale van de DJ Contest Zuiderstorm op 27 oktober 2007 en wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Popmuziek Limburg. Jaarlijks worden één of twee grote, festivalachtige evenementen georganiseerd. Te denken valt aan nieuwe afleveringen van het Auw Mök Festival of thematische evenementen (Tribute Bands Festival, Fantasy Festival, Urban Culture Event, enz.). Het souterrain van de Stadsschouwburg wordt geschikt gemaakt als Loungeachtige voorziening voor de doelgroep 25+, waar kleinschalige optredens, dance events, besloten studentenparty's, enz. kunnen plaatsvinden.


---




Gemeente Sittard-Geleen